petak 25. maj 2012.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Palma moli Tadić da bude premijer

Palma moli Tadić da bude premijer

JAGODINA - Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma zamolio je danas lidera Demokratske stranke Borisa Tadića da prihvati ulogu mandatara i što pre pozove partije koje su bile u vlasti da naprave vladu.

"JS moli Borisa Tadića da prihvati ulogu mandatara i što pre pozove partije koje su bile u vlasti da naprave vladu", rekao je Marković novinarima na redovnom prijemu građana u Skupštini grada.
Marković je istakao da "ako Tadić ne može da napravi većinu to treba da kaže građanima Srbije" i pozvao čelnike političkih partija koje mogu da formiraju parlamentarnu većinu, da ne budu neozbiljne i da hitno formiraju vladu.

"Ako nema skupštinske većine i ne može se napraviti vlada, to treba da se saopšti građanima i da se ponovo raspišu republički izbori", rekao je Marković. On je istakao da njegova stranka ima sedam poslanika, da je "u vlasti ali ne traže ni jedno ministarsko mesto".
Marković je ukazao da neformiranje vlade pravi velike ekonomske probleme i da strani investitori čekaju da vide novi vladu i njen program, a da evro raste iz dana u dan, plate su sve manje, kao i penzije, standard građana lošiji.

Lider JS je kao primer naveo italijansku kompaniju "Andrea konfecioni" koja u Jagodini pravi Fabriku cerade za automobile visoke klase i motore, a kojoj država treba da uplati prvu ratu u ovoj fazi izgradnje.
"Italijanskoj kompaniji je rečeno da sačekaju da se napravi vlada", rekao je Marković, dodajući da to pravilo ne važi u Evropi i ni kod velikih investitora.