sreda 25. april 2012.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Liht: Žene u Skupštini rešavaju probleme

Liht: Žene u Skupštini rešavaju probleme

BEOGRAD - Predsednica Fonda za političku izuzetnost Sonja Liht očekuje da se povećanjem broja žena u republičkom parlamentu promeni radna klima, a problemi s kojima se suočava više od polovine stanovništva zakonski bolje reše.

Ulaskom više žena u skupštinu "problemi sa kojima se suočava više od polovine stanovništva Srbije biće bolje tretirani i zakonski rešeni", kazala je Liht za RTS.

Ona je poručila da žene koje će u budućem sazivu parlamenta činiti trećinu poslanika treba da se bore za osnovna ljudska, a ženska prava i to ne samo kroz raspravu, već i kroz zakone.

Liht je očekuje drugačiji ton, klimu i raspravu u Skupštini Srbije, kao i da se na dnevnom redu nađu problemi, poput nezaposlenosti žena, manjih zarada, uslovljavanju dama od strane poslodavaca da ne rađaju...

Predsednica Fonda za političku izuzetnost pozitivno je ocenila neformalno udruživanje žena iz različitih političkih stranaka, kako bi oko nekih bitnih pitanja mogle da usaglase stavove.

Ona je pozvala žene da izađu na izbore i opredele svoju budućnost.

"Na izbore 2000. godine izašao je veliki broj žena, ali je potom došlo do pada. Nadam se da će ih kandidatkinje ubediti da izađu na izbore", dodala je Liht.