nedelja 25. april 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Tadić: I Kosovo i EU

PREDSEDNIK SRBIJE PORUČIO

Tadić: I Kosovo i EU

Objedinjeni cilj - i Evropa i Kosovo - jeste politika u koju verujem do poslednjeg trenutka, i ta politika nema alternativu

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da nikada neće stati iza neke odluke koja bi dovela u pitanje suverenitet, integritet i nezavisnost Srbije, niti iza odluke koja bi u zemlju dovela strane vojne baze.

- Objedinjeni cilj - i Evropa i Kosovo - jeste politika u koju verujem do poslednjeg trenutka, i ta politika nema alternativu - naglasio je Tadić obraćajući se učesnicima skupštine Partije ujedinjenih penzionera Srbije.

Prema njegovim rečima, u taj cilj ne veruju sve političke stranke, a svakako ne juče najavljena politička koalicija Srpske napredne stranke, Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije.

- Ta politička opcija je pobeđena na prošlim izborima zato što je radila na destabilizaciji evropskog programa, prenosila poruke konflikata i nije imala razumevanje za potrebe najstarijih. Kada su se poslednji put sastali, goreo je Beograd i pale su ljudske žrtve - rekao je Tadić, i dodao da je duboku uveren da ta politička koalicija Srbiji ne može doneti prosperitet.
Komentarišući poruke sa skupštine Srpske napredne stranke, Tadić je rekao da građanima nisu potrebne promene kakve nudi bivši premijer Vojislav Koštunica i njegovi politički partneri.

- Građani traže promene, ali ne nagore, ne onakve kao što je bilo u vreme kada je taj premijer predvodio vladu - rekao je Tadić.
Prema njegovim rečima, Srbija ne sme da bude društvo trajnih konflikata, već društvo dijaloga, jer samo tako ima budućnost.
 

 

Komentari

Pa ljudi pitajte ga vec jednom kad ce poceti da brani to kosovo a ne samo da ponavlja stare price.Evo oni srbima ukidaju i poslednju mogucnost komuniciranja sa Srbijom a on opet prica prazne price.

Nesto mi Tadic izgleda jako mator i istrosen na ovoj slici ...

pitam se pitam, ko ga rabi, sta mu rade, i od kakve li boljke boluje?

Gospodine Tadicu ........malo sutra.......

Tadicu ti si vec dozvolio vojne baze na Kosovu, a sledeca je u Beogradu i to buduca Americka Ambasada.