nedelja 25. april 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Tadić: Članstvo u EU zajednički interes

PREDSEDNIK SRBIJE POSLE SASTANKA SA LIDERIMA TURSKE I BIH U ISTANBULU

Tadić: Članstvo u EU zajednički interes

ISTANBUL - Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je iz Istanbula, gde je učestvovao na trilateralnom sastanku sa predsednikom Turske i predsedavajućim Predsedništva BiH, da je zajednički interes sve tri zemlje članstvo u EU i izrazio uverenje da samit predstavlja novi početak.

Ukazujući na to da je u zajedničkoj prošlosti bilo uspona i padova, Tadić je rekao da veruje u novi početak u kojem se iznova sagledavaju zajednički interesi, preneli su mediji. Jedan od tih interesa je i da se zajedno nađemo u Evropskoj uniji, a međusobna podrška na putu priključenja Uniji predstavlja iskaz zajedničke vizije kojoj smo privrženi, rekao je predsednik Srbije. Tadić je, takođe, naglasio da Srbija podržava sve legitimne odluke koje donose institucije vlasti Bosne i Hercegovine.

Trilateralni sastanak, koji posmatrači ocenjuju kao istorijski, bio je posvećen novim inicijativama za uspostavljanje trajnog mira i stabilnosti u regionu.

Na sastanku su dogovoreni principi usmereni na jačanje bezbednosti i saradnje u regionu.

U tom okviru, navedeno je u zajedničkoj deklaraciji, članovi trojnog Predsedništva BiH uskoro će posetiti Beograd, a predsednik Tadić i premijer Turske Redžep Tajip Erdogan zajedno će posetiti Srebrenicu na 15-godišnjicu od zločina nad muslimanima u tom mestu.

Ključne reči:

Komentari

ture bure valja bula bure tura.....