nedelja 25. april 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Dačić: Srbija mora biti zemlja socijalne pravde

Dačić: Srbija mora biti zemlja socijalne pravde

BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da je Srbija navikla da ima sistem jednakih šansi za sve i da mora biti zemlja socijalne pravde.

Dačić je, na drugoj redovnoj Skupštini Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), rekao da je na koaliciju SPS-JS bilo mnogo pritisaka pre dve godine da se opredeli pri formiranju vlade i da ona tada nije odlučivala prema tome koja će partija biti na vlasti, već da li Srbija ima evropsku budućnosti i da li će očuvati državne i nacionalne interese.

"Zato smo se ovako i opredelili", poručio je Dačić, podsetivši da je vladajuća koalicija zasnovana na pet principa - očuvanju nacionalnih i državnih interesa, evrointegracijama, ekonomskom razvoju, socijalnoj pravdi i borbi protiv korupcije i kriminala.

On je rekao da su ekonomska i socijalna politika usko povezane i poručio da, ukoliko neki ciljevi u tom delu nisu ostvareni, zbog nivoa ekonomske krize koja je pogodila ceo svet, ne znači da se od toga odustalo.

Dačić, koji je i ministar unutrašnjih poslova, kazao je i da Srbija vodi oštru i beskompromisnu borbu protiv kriminala.

On je poručio da borba protiv kriminala ne može da ima izuzetaka i da je stoga velika odgovorost u vladajućoj koaliciji - da partijski interesi ne budu iznad državnog.