nedelja 25. april 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Bogdanović: Ukidanje telefonije još jedan vid pritiska

Bogdanović: Ukidanje telefonije još jedan vid pritiska

KOSOVSKA MITROVICA - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović ocenio je u Kosovskoj Mitrovici da je ukidanje fiksne i mobilne telefonije još jedan vid pritiska kosovskih Albanaca i privremenih institucija da se Srbi isele, da budu izolovani i što dalje od komunikacija.

"Kako će teći razgovor o tehničkim pitanjima (oko otvaranja suda u Kosovskoj Mitrovici, carina na prelazima 1 i 31) posle ovakvih nasilnih akata i nametnutih rešenja", upitao je Bogdanović posle sastanka sa predsednicima opština i načelnicima okruga južno od Ibra i izrazio bojazan da će do rešenja tih pitanja teško doći.

"Ne možemo prihvatiti da samo Beograd bude konstruktivan i pragmatičan, a Priština i međunarodna zajednica uslovljavaju srpsku zajednicu na Kosovu i Metohiji", rekao je on.
Dodao je da će i dalje činiti sve da u dogovoru sa međunarodnom zajednicom što pre proradi mobilna i fiksna telefonija na čitavom prostoru Kosova gde žive Srbi.
"Moj savet Srbima je da ostanu na Kosovu iako je teško, a država Srbija je tu da im pomogne", rekao je Bogdanović.

Srpski ministar je poručio međunarodnoj zajednici da ozbiljno sagleda situaciju koja je u poslednjih nekoliko nedelja eskalirala ne samo oko telefonije i izolacije Srba, već i oko toga da se povratnicima onemogućava da se vrate u svoje domove.
"Mi smo tu da im pomognemo. Dogovorili smo se sa predsednicima opština i načelnicima okruga kako da mirnim i diplomatskim sredstvima nastavimo borbu. Srbi ne mogu biti izolovani, ne smeju im u 21. veku biti uskraćena osnovna ljudska prava", rekao je Bogdanović.

Na pitanje kako komentariše informaciju o podmetanju eksplozivne naprave ispod predajnika u selu Rudare, Bogdanović je rekao da je reč o provokaciji čiji je cilj da se okrive Srbi za ono što se na Kosovu dešava.
Nepoznate osobe podmetnule su rano juče eksplozivnu napravu ispod predajnika Ipko mobilne telefonije u selu Rudare u opštini Zvečan.
  
  

Komentari

"Na pitanje kako komentariše informaciju o podmetanju eksplozivne naprave ispod predajnika u selu Rudare, Bogdanović je rekao da je reč o provokaciji čiji je cilj da se okrive Srbi za ono što se na Kosovu dešava." Druze Bogdanovicu, srpska propaganda pakovana u ambalazi devetdesetih godina ne prodaje se vise. Probudite se!!!