ponedeljak 25. februar 2013.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Srbija očekuje nove investicije iz Azerbejdžana

Srbija očekuje nove investicije iz Azerbejdžana

BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić poručio je, u razgovoru sa predsednikom azerbejdžanske kompanije Azvirt Kemalom Alijevim i ambasadorom te zemlje u Beogradu Eldarom Hasanovim da Srbija očekuje nove investicije iz Azerbejdžana.

Vlada Srbije priprema projekte, koji će u veoma kratkom roku biti predstavljeni azerbejdžanskim investitorima, istakao je predsednik Srbije.

Ambasador Hasanov je rekao da šest investitora uskoro dolazi u Srbiju sa ciljem da podrže različite projekte, a da je do sada potpisano više bilateralnih ugovora u oblasti prehrambene industrije.

Nikolić je naveo da su odnosi dve zemlje iskreni i prijateljski, a da je ekonomska saradnja na uzlaznoj putanji, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Predsednik je podvukao da pored ulaganja u infrastrukturu, koju kompanija Azvirt radi na visoko profesionalnom nivou, Srbija očekuje i investicije u više projekata u oblasti energetike, poljoprivrede, turizma i infrastrukture.

Predsednik Azvirta Kemal Alijev je naglasio da nedavna poseta predsednika Nikolića predstavlja Azerbejdžanu istorijsku prekretnicu u odnosu dve zemlje i da su svi problemi uklonjeni u veoma kratkom roku.

"Naš jedini cilj je da posao uradimo besprekorno i u roku, rekao je Alijev" i dodao da neprekidno traju radovi koje ta kompanija izvodi na Koridoru 11 i da 120 zaposlenih na tom projektu redovno prima plate.