sreda 24. novembar 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Aleksandar Džombić i zvanično mandatar

Aleksandar Džombić i zvanično mandatar

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik imenovao je juče Aleksandra Džombića (42) za mandatara za sastav nove vlade RS.

Džombić je dosad obavljao funkciju ministra finansija u aktuelnoj vladi RS i prema Ustavu, treba da u roku od 40 dana sastavi svoj kabinet, koji treba da izglasa Narodna skupština RS. Očekuje se da će RS i pre tok roka dobiti vladu već do polovine decembra.

Buduću vladu RS činiće kadrovi SNSD i njihovih koalicionih partnera Demokratskog narodnog saveza i Socijalističke partije.

Džombić je član Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), koji je na oktobraskim opštim izborima odneo ubedljivu pobedu na svim nivoima.

Rođen 1968. godine u Banjaluci, gde je završio osnovnu i srednju školu,kao i Ekonomski fakultet. Radio je u gradskoj upravi Banjaluke, u Kristal banci AD Banja Luka kao referent, šef službe i rukovodilac projekta, te u Agroprom banci AD Banja Luka kao direktor.

Pre izbora za ministra finansija, u kabinetu Milorada Dodika, obavljao je funkciju izvršnog direktora u Novoj banci AD Bijeljina.