utorak 24. avgust 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Apel strankama da podrže rezoluciju u UN

Apel strankama da podrže rezoluciju u UN

BEOGRAD - Predsednik Demohrišćanske stranke Srbije Vladan Batić apelovao je danas na političke stranke da podrže državu koja će se pred Generalnom skupštinom UN boriti da bude usvojen predlog srpske rezolucije o Kosovu i Metohiji.
"Bez obzira na stranačke i lične stavove, u ime DHSS-a apelujem na sve koji imaju kontakte, veze i mogućnosti da utiču na strane zvaničnike, da budu na istoj strani i pomognu Borisu Tadiću i Vuku Jeremiću, koji u ime Srbije 'vode bitku' u GS", naveo je Batić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.
On je ukazao da mnogi čekaju poraz Srbije, kako bi za to optužili aktuelnu vlast, pa se tako međunarodnoj zajednici šalje negativna poruka - da ni sama Srbija nije za svoju rezoluciju.
"Naše je da pomognemo da ta rezolucija bude usvojena bez obzira da li nam se sviđa ili ne, da li smo u Skupštini Srbije za nju glasali ili ne, jer bi interes Srbije trebalo da bude iznad stranačkih i ličnih interesa", dodao je.
Batić je naveo da ako, pak, Srbija na postigne odgovarajući rezultat na sednici GS UN, koja bi srpsku rezoluciju trebalo da razmatra 9. septembra, treba organizovati zajedničku sednicu republičkog parlamenta, Vlade Srbije, predstavnika univerziteta i vodećih verskih zajednica, kako bi se utvrdili dalji koraci, odnosno novi pravci nacionalne i državne politike.