subota 24. jul 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Dačić: Šta još Srbija da uradi da nas ostave na miru

Dačić: Šta još Srbija da uradi da nas ostave na miru

Srbija je, kada je u pitanju problem Kosova, pokušala i vojno i političko i pravno rešenje, na vlasti su bili i Slobodan Milošević i demokratski izabrana vlast, usvojena je i Deklaracija o Srebrenici, Srbija se zalaže za nastavak evropskih integracija više nego mnoge zemlje EU, ali to i dalje nije dovoljno, kaže potpredsednik vlade

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da mišljenje Međunarodnog suda pravde nije pravna već "odluka sa puno političkih elemenata" i zatražio od međunarodne zajednice da se izjasni šta želi od Srbije.
Na konferenciji za novinare nakon sednice Vlade, Dačić je zapitao šta to još Srbija treba da uradi pa da je "ostave na miru" i čega još treba da se odrekne pa da bi bila priznata.

"Treba da budemo svesni realnosti u svetu i da mišljenje MSP nije pravna, već odluka sa puno političkih elemenata", rekao je Dačić. On je podsetio da je Srbija, kada je u pitanju problem Kosova, pokušala i vojno i političko i pravno rešenje, da su na vlasti bili i Slobodan Milošević i demokratski izabrana vlast, da je usvojena i Deklaracija o Srebrenici kao i da se Srbija zalaže za nastavak evropskih integracija mnogo više nego mnoge zemlje EU, ali da to i dalje nije dovoljno.

Dačić je ocenio da je nije pravedno da se samo na Srbiji eksperimentiše i da nije u redu da se međunarodna zajednica svrstava na stranu Albanaca koji prete silom ukoliko im se ne izađe u susret, a protiv Srbije koja je faktor mira i stabilnosti.

"Varaju se oni koji misle da su rešili problem ako zatvore knjigu koja se zove Kosovo. Varaju se oni koji misle da rešenje može da se postigne a da ono nije pravedno", rekao je Dačić i ocenio da većina građana smatra da ponašanje MSP nema veze sa pravom nego sa silom. Dačić je ocenio da je stanje bezbednosti na jugu Srbije stabilno i da su policija i vojska sposobne da reaguju na svaku provokaciju koja bi ugrozila teritorijalni integritet Srbije, ali da je situacija na Kosovu složena i da je zadatak međunarodne zajednice da tamo očuva mir i stabilnost.

Komentari

Gospodine Dacicu Srbija treba da obuce gace i da se digne iz klececeg polozaja.