četvrtak 24. jun 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > SNP traži da se povuče Sporazum o granici sa Albanijom

SNP traži da se povuče Sporazum o granici sa Albanijom

PODGORICA - Opoziciona Socijalistička narodna partija (SNP) zatražila je danas u Skupštini Crne Gore da se iz procedure povuče Predlog Sporazuma Crne Gore i Albanije o obnovi graničnih obeležja .

Poslanik SNP Predrag Bulatović je u raspravi o Predlogu tog sporazuma rekao da u njemu nema garancija da između Crne Gore i Albanije neće biti sporova u vezi sa granicom. Debata o tom aktu je danas završena, ali će se o njemu poslanici naknadno izjasniti. Predstavnik Ministarstva inostranih poslova Mirsad Bibović je rekao da su Crna Gora i Albanija već ranije potvrdile da među njima nema graničnih sporova. Na prigovor dela opozicije da se u Predlogu Sporazuma pominje i pitanje granice između Crne Gore i Kosova, te da se njime "nepotrebno" ustanovljava "tromeđa" Crne Gore, Albanije i Kosova, Bibović je odgovorio da taj akt nema veze sa crnogorsko-kosovskom granicom.

 On je dodao da je Sporazum o granici sa Albanijom samo "tehničko pitanje". Poslanik SNP Vasilije Lalošević je rekao da bi usvajanje Sporazuma Crne Gore i Albanije o obnovi graničnih obeležja trebalo odgoditi bar dok ne bude poznata odluka Međunarodnog suda pravde o statusu Kosova.