subota 24. april 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > “Maloletna deca” napala Srbe u Žaču!

“Maloletna deca” napala Srbe u Žaču!

PRIŠTINA - Portparol Regionalne policije u Peći Dževat Ibra izjavio je juče da je policija otkrila osobe koje su bacale kamenje na šatore gde su smešteni Srbi u selu Žač i osobe koje su kamenovale autobus sa kosovskim Srbima.
Ibra je kazao “da je reč o maloletnoj deci”!.

"Na osnovu prvih rezultata istrage u vezi sa slučajem uzeta je izjava od roditelja sa incijalima B.K. koji je rekao da je video svoju decu da su bacala kamenje na autobus. Policija smatra da su iste osobe bacale kamenje i na šatore", rekao je Ibra.
Policija je, po njegovim rečima, preduzela potrebne mere i o rezultatima istrage informisala nadležno tužilaštvo.

Srbe povratnike su u četvrtak obišli komandant Kfora nemacki general Markus Bentler i komandant multinacionalnih borbenih snaga Zapad Vinćenco Graco pod čijom je ingerencijom opština Istok u okviru koje je i selo Žač. Oni su od Srba zatrazili da ostanu u selu i rekli da garantuju njihovu sigurnost.
Albanci su više dana protestovali zbog povratka početkom meseca nekoliko srpskih porodica u selo Žač, tvrdeći da među povratnicima ima ljudi koji su tokom rata na Kosovu 1998-1999 godine počinili zločine.

I povratnici i predstavnici opštine se slažu da takve navode treba proveriti, ali i da se niko ne sme optuživati za zločin bez dokaza i zakonskih procedura.
Povratnici u Žač ove sedmice dva puta su napadnuti - najpre u noći između utorka i srede, kada su na njihove šatore bačene kamenice, a potom i naredne noći.
Posle drugog napada, četvoro srpskih povratnika odučilo je da napusti kamp. Na autobus u kome su bili, na prostoru između dva povratnicka kampa, bačen je kamen, ispričao je jedan od povratnika.

Komentari

Pa sta da nas cudi.Siptari su maloletni i sa 35 godina.

A BoTa mudro ćuti...