subota 24. april 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > DSS uvek je poštovao zakon!

DSS uvek je poštovao zakon!

Iz stranke Vojislava Koštunice demantuju da je bilo koji član te partije kršio zakon, povodom spekulacija da bi tužilaštvo moglo da podnese prijavu protiv Aleksandra Nikitovića zbog paljenja ambasade SAD

bEOGRAD - Demokratska stranka Srbije i njeni funkcioneri uvek su poštovali zakon, saopštio je DSS povodom spekulacija da postoji mogućnost da Tužilaštvo protiv Aleksandra Nikitovića, šefa kabineta bivšeg premijera Vojislava Koštunice, pokrene postupak u vezi sa paljenjem ambasade SAD 2008. godine.

Portparol DSS Petar Petković u izjavi za Kurir ističe da je ta stranka uvek bila protiv svakog oblika nasilja i svake vrste narušavanja reda i poretka.

- Politika DSS prema Kosovu i Metohiji uvek se bazirala na poštovanju reda i prava. Svi iz DSS koji su obavljali državne poslove uvek su poštovali zakon i delovali po zakonu. Apsolutna je neistina da je bilo ko iz DSS učestvovao u podsticanju nasilja i paljenju ambasade - poručuje Petković i dodaje da je posao državnih organa da ispitaju sva relevantna saznanja.
- Međutim, vlast nikada ne sme da koristi lažne navode za obračun sa opozicijom i političkim neistomišljenicima. Istinu je lako utvrditi, a istina je da je DSS uvek delovao i da deluje saglasno zakonu - zaključuje Petković.
Komentar Tužilaštva i Aleksandra Nikitovića do zaključenja broja nismo dobili.
G. R.