subota 24. april 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Albanci hoće da uplaše Srbe

Državni sekretar u Ministrastvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović upozorava

Albanci hoće da uplaše Srbe

Kamenovanje i protesti jesu pokušaji da se Srbi obeshrabre i ponovo napuste svoja ognjišta i imovinu koji su im već deset godina uzurpirani

K. MITROVICA - Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović ocenio je da kamenovanje autobusa sa Srbima u selu Žac i šatora u kojima su smešteni predstavlja stalni pritisak na povratnike. On je pozvao predstavnike diplomatskih misija u Prištini da posete to selo kod Istoka.

- Posetom tom selu predstavnici diplomatskih misija u Prištini bi poslali jasnu poruku da zaista podržavaju povratak. Kamenovanje i protesti (Albanaca) koji se redovno održavaju jednom ili više puta nedeljno jesu pokušaji da se Srbi obeshrabre i ponovo napuste svoja ognjišta i imovinu koji su im, već deset godina, uzurpirali Albanci - ocenio je on.

Interventna pomoć

Pomoćnik ministra za Kosovo i Metohiju Branislav Ristić izjavio je FoNetu da će to ministarstvo "reagovati u skladu sa zahtevima Srba povratnika u selima Žac i Dragoljevac".
Tridesetak Srba koji su se samoinicijativno vratili u selo Žac u opštini Istok su tri nedelje u šatorima UNHCR u improvizovanom kampu, a Ristić navodi da im je Ministarstvo za Kosovo i Metohiju "uputilo interventnu pomoć od 350.000 dinara".
On je kazao da je pokrajinski Crveni krst obezbedio pakete hrane i higijene iz sredstava Ministarstva za Kosovo i Metohiju.

 

Ivanović je rekao da "među Srbima koji su se vratili sigurno nema onih koji su krivi, jer takvi ne dolaze, niti pokušavaju da se vrate u sredinu koja bi prema njima bila neprijateljski nastrojena".

On smatra da krivicu za zaustavljanje povratka na Kosovo snose Albanci koji se tome opiru, ali i predstavnici međunarodne zajednice koji se nisu angažovali da obezbede pravo na povratak.

- Krivicu imaju i prošle vlade Srbije koje pitanje povratka raseljenih nisu stavile kao prioritet, već su ga posmatrale više kao političko pitanje i tako se i odnosile prema njemu - ocenio je Ivanović.

 

Komentari

A ova vlada je toliko toga uradila za taj narod koji nije vise na svojoj zemlji , ma gde bili.....................

Druze Ivanovicu, imam utisak da ste zaboravili sta ste vi Srbi cinili Albancima kada ste za to imali priliku. Mi Albanci nismo to jos zaboravili a bogami i necemo nikada da zaboravimo. Posle svega sto su Srbi cinili na kosovo, nikada vise , nijedan Srbin ne smije da se oseca ugodno na Kosovo.

E sad procitaj sta si napisao i razmisli da li ce ikada da se osecate ugodno na ukradenoj zemlji.
Kolektivna krivica koju slepo pripisujes Srbima se takodje odnosi i na vas i nemojte da se cudite sto vam nece biti ugodno kada prestanu da vas cuvaju vasi pokrovitelji. Nista nije doveka pa ni okupacija Kosmeta nece trajati vecno.

A nasim politicarima ostaje samo pusta prica sve dok se narod ne opameti. I to ce se desiti jednog dana ne brinite.

Albanci treba da se slobodno osecaju u Albaniji, na Kosovu nikad slobodni necete biti, jer je Kosovo nase, i kad tad, cemo ga vratiti.

Beku ne treba odgovarati. On jadan nema preca posla nego da cita srpske vesti. On je stalan citalac i komentator vesti o Kosovu i Metohiji a i sire. To se ranije zvalo provokator. Ko zna ko ga placa za to sto radi. Njemu ce najveca kazna biti ukoliko ga svi ignorisu.

ni jedan od vas niste u prau
pa ludi dokle cemo da se bavimo o sebiju o kosovu
prva greska je vlade bogami i naroda serbije za genocid u bosnu pa u kosovu
i jos pricate o kosovu da je deo serbije .
ona bi bila deo serbije do sad da ste vi sebi branili vase komsije od politike milosevica
istina je da su srbi i albanci svarno nekad ziveli kao braca
ali niste cuvali ni vi ni mi
nego ajde da zajedno idemo u tu ludu eu pa opet smo zajedno
onda ne znamo cime ce se baviti politicari
pozdrav iz pristine