petak 24. februar 2012.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Bugari podržavaju kandidaturu Srbije

Bugari podržavaju kandidaturu Srbije

SOFIJA - Bugarska podržava dodeljivanje statusa kandidata Srbiji i apeluje na sve partnere u EU da podrže Beograd, saopštilo je bugarsko ministarstvo inostranih poslova.

Bugarska podržava Srbiju u dobijanju statusa kandidata za EU. To će biti početak nove, ključne faze integracije Srbije u evropske strukture, koja će imati ključni značaj za integraciju celog regiona zapadnog Balkana u EU, izjavio je ministar inostranih poslova Bugarske Nikolaj Mladenov.

Mladenov je rekao da će napredak Srbije potvrditi perspektivu svih država iz regiona koje žele da se priključe EU, prenela je bugarska novinska agencija Novinite saopštenje pres kancelarije Ministarstva inostranih poslova Bugarske.

On je istakao da je srpska vlada sprovela teške reforme i postigla stvarni napredak u ispunjavanju uslova za članstvo u EU i u procesu stabilizacije i približavanja, kao i značajan napredak u dijalogu sa Kosovom.

U ovom važnom trenutku za Srbiju, svi moramo da pomognemo u očuvanju i pojačanoj dinamici reformi, rekao je Mladenov i dodao da Bugarska apeluje na sve partnere u EU da podrže Srbiju da postane zvanični kandidat za ulazak u EU.