petak 23. mart 2012.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Na listi koalicije oko SPS i Srđan Dragojević

Na listi koalicije oko SPS i Srđan Dragojević

BEOGRAD - Među kandidatima za buduće parlamentarce na listi "Ivica Dačić: SPS-PUPS-JS", koja će na listićima za izbore 6. maja biti na sedma po redu, najviše je ekonomista i penzionera, a "boje" te koalicije braniće i poznati režiser Srđan Dragojević.

Na listi je od 250 kandidata Dragojević na 55. mestu.

Prvi na listi je lider socijalista i aktuelni zamenik premijera Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, drugi je potpredsednik Vlade Srbije i lider PUPS Jovan Krkobabić, treća je predsednica Skupštine Srbije i potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović, a četvrti lider JS Dragan Marković.
Iza njih slede potpredsednica SPS Dijana Vukomanović, funkcioner PUPS Konstantnin Arsenović, potpredsednik SPS i aktuelni ministar prosvete i nauke Žarko Obradović.

Ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić je na devetom mestu, aktuelni šef poslanika PUPS Moma Čolaković na 11, Milan Krkobabić na 13, Petar Škundrić na 14, Dušan Bajatović na 16. mestu...

Među 250 kandidata za buduće parlamentarce je 88 žena.

Najstariji na listi je predsednik PUPS, koji je rođen 1930. godine, a najmlađi kandidat je Jelena Midić, studentkinja iz Novog Sada, koja je rođena 1992. godine, a 146. je na listi.
Na listi je najviše ekonomista, ali i penzionera - njih 34.

Takođe, na listi je i deset diplomiranih politikologa, što je i Dačićevo zanimanje, šest privatnih preduzetnika, brojni su i profesori, lekari i pravnici, a dva kandidata su se deklarisala kao radnici.
Među kandidatima je i sedam studenata, jedan filmski režiser, dva novinara, po jedan dramski i slobodni umetnik, poljoprivrednik, samostalni zanatlija, diplomirani trener atletike i slikar ikonopisac.

Najviše kandidata rođeno je tokom pedesetih godina, a kada su u pitanju godine u kojima je rođeno najviše kandidata to su 1960. godina, kao i 1958. i 1949. godina.
Najviše kandidata dolazi iz Beograda.