petak 23. mart 2012.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Agresija NATO trasirala put separatizmu Kosova

Agresija NATO trasirala put separatizmu Kosova

BEOGRAD - U Beogradu je danas organizovan skup posvećen 13 godišnjici od bombardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije na kome je istaknuto da je to urađeno protiv svih odredbi međunarodnog prava i rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih Nacija.

Na skupu "Kosovo i Metohija - 13 godina posle NATO agresije", ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin rekao je da je "vojna agresija NATO protiv tadašnje SRJ trasirala put separatizmu Kosova".

On je naveo i da nisu slučajno tadašnji pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova "a danas visoki funkcioneri samoproglašene kosovske države javno govorili kako se NATO bori na njihovoj strani".

"Danas je očigledno da je jednostrano proglašenje nezavisnosti pokrajine deo evroatlantskog plana podele Srbije", rekao je Konuzin.

On je naveo i da problem Kosova "i dan danas ostaje otvoren" i da je "Kosovo postalo poligon za testiranje političkog protivpravnog mešanja u stvari suverenih država uz primenu sile".

Skup su organizovali Beogradski forum za svet ravnopravnih, SUBNOR i Klub generala i admirala a među govornicima su bili i bivši visoki funkcioneri SRJ Vladislav Jovanović i Živadin Jovanović.

Uz ambasadora Belorusije u Srbiji Vladimira Guševa, skupu su prisustvovali i predstavnici ambasada Kine i Irana.