Glas Javnosti

TRI MUŠKARCA UHAPŠENA U BiH: Tvrdili da imaju informacije o maloj Danki i tražili novac

Hronika
Autor: Glas javnosti

Tri osobe iz okoline Hadžića u Kantonu Sarajevo uhapšene su zbog tvrdnji da imaju informacije o nestaloj devočici Danki Ilić i za te podatke tražile 50.000 maraka.

“Federalna uprava policije postupajući po aktu NCB Interpol Beograd preduzela je mere i radnje iz svoje nadležnosti, a koje su rezultirale lišavanjem slobode tri lica na teritoriji Hadžića, Kanton Sarajevo“, potvrđeno je.


Istražitelji Odsjeka za cyber kriminal Federalne uprave policije locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku maloletne djevojčice u Srbiji, odnosno koje su tražile 50.000 KM za otkrivanje informacija.


“Maloletna devojčica nije pronađena na teritoriji Hadžića, a u toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode”, kazao je federalni inspektor Ervin Mušinović.


Juče se na društvenim mrežama pojavio video snimak nadzorne kamere kuće koja se nalazi u blizini mesta gdje je u 13:45 sati nestala Danka Ilić.

Na snimku se vidi automobil koji žurno prolazi u 13:47 sati, a devojčića je nestala nešto pre toga, odnosno u 13:45, kako je njena majka izjavila.


Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR