sreda 22. decembar 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Hombah tvrdi da Tijaniću nije nudio novac

Hombah tvrdi da Tijaniću nije nudio novac

BEOGRAD - Direktor VAC-a Bodo Hombah izjavio je da se sa generalnim direktorom RTS Aleksandrom Tijanićem sreo samo jednom, 2005. godine i demantovao da je "VAC grupa" Tijaniću nudila milion i po evra.

Povodom izjava koje je biznismen Stanko Subotić Cane, za kojim je Srbija raspisala interpolovu poternicu, izneo u emisiji "Između redova", "VAC grupa" je uputila na izjavu Hombaha iz 2009. u kojoj je potvrdio susret sa Tijanićem.

Kako je VAC saopštio, on je tada rekao da se s Tijanićem sastao 19. maja 2005. godine, i da se nakon toga nisu viđali.

"Gospodina Tijanića sam prvi put sreo 19. maja 2005. godine između 20.30 i 23.45, nakon čega nikada više nisam sa njim pričao. Gospodin Subotić, koji je u tom trenutku bio naš poslovni partner u "Futuri plus", poveo je gospodina Tijanića na večeru koja se održavala u Dizeldorfu. Imao sam utisak da su gospoda prijatelji i gospodin Tijanić mi je u toku razgovora na uverljiv način objasnio šta ćemo mi, odnosno šta će VAC sve pogrešno da uradi svojim učešćem u društvu "Politika novine i magazini". O novcu se nije pričalo."

Kako se navodi u saopštenju VAC-a, koje prenosi B92, Bodo Hombah se seća prijatne večere tokom koje je sa Tijanićem razmenio iskustva s obzirom na zajedničku prošlost kao ministara u vladama svojih država.

Hombah nije želeo da doda ništa toj izjavi, navodeći da je besmislena informacija da je "VAC grupa" ponudila milion i po evra Tijaniću. "Nijedan menadžer u kompaniji ne zarađuje toliko", saopšteno je iz VAC-a.

Subotić je u nedelju na TV B92 izjavio da je Aleksandar Tijanić od direktora VAC-a Bode Hombaha tražio dva miliona evra kako bi mu sredio probleme oko kupovine "Večernjih novosti"..

Tijanić je Tanjugu u nedelju rekao da nikada nije putovao sa Subotićem u Nemačku, već da je u Esen otišao sam na pregovore sa Bodom Hombahom o prelasku. "VAC je punudio meni mesto direktora medija za jugoistočnu Evropu i premiju od 1,5 miliona evra za prelazak", rekao je Tijanić.

Komentari

Subotic vise ni ne zna sta prica!

Gospodin Subotic sigurno zna sta prica ali su, kako se cini mnogi izgubili pamcenje, i izgleda serviraju javnosti nasminkane i izmenjene situacije.Ne znam zasto bismo verovali onima koji su u mogucnosti da fingiraju stvari, narocito kada se vidi da nikome nije stalo da se dodje do prave istine inace bi covek dobio priiku da kaze ono sto zna...ja sam uz gospodina Subotica.