sreda 22. oktobar 2008.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Nikolić okupio diplomate

OSNIVAČKA SKUPŠTINA SRPSKE NAPREDNE STRANKE NAPUNILA BEOGRADSKI CENTAR „SAVA“

Nikolić okupio diplomate

BEOGRAD - Tomislav Nikolić izabran je za predsednika Srpske napredne stranke, a Aleksandar Vučić za njegovog zamenika, na jučerašnjoj osnivačkoj skupštini te partije u Centru „Sava“.

Iza „zatvorenih vrata“ izabrano je i Predsedništvo SNS-a od 20 članova, koje će do izbora glavnog odbora partije, za šest meseci, obavljati funkciju tog tela. U Predsedništvu su, između ostalih, Jorgovanka Tabaković, Božidar Delić, Borislav Pelević, Oliver Antić, Brana Crnčević, Igor Mirović, Zoran Bingulac...

U prepunoj velikoj sali Centra „Sava“ okupile su se i brojne diplomate, kao i ambasadori Slovačke, Norveške, Kube, Indije, Danske, Alžir, kao i zvaničnici ambasada SAD, Rusije, Francuske, Nemačke, Indonezije, Turske, Libije, Finske, Švajcarske, Irana, Iraka i Britanije.

Na pomen američke i nemačke ambasade prolomio se najveći zvižduk Centrom „Sava“, dok je Rusija dobila isto toliko ovacija.

Tu su od gostiju bili i Elvira Kovač iz SVM, od poznatih su Oliver Mandić, Željko Šašić, Cakana... Na nekoliko televizija išao je direktan prenos, a u prvom planu bila je kamera Bi-Bi-Sija

Sve je počelo filmom o SNS.

- U ovom svetu velike političke nesigurnosti, tamo gde je on, tamo su pobednici...., najavljen je Vučić, uz veliki aplauz i himnu „Bože pravde“.

- Hvala dragi prijatelji, taman sam mislio da ovo više nikada neću doživeti. Ovde smo zbog vas i svih građana Srbije - počeo je Vučić.

Prvo se zahvalio porodici poginulog Ranka Panića (posle mitinga podrške Radovanu Karadžiću). Na to se Nikolić izgrli s porodicom, a Vučić nastavi o „našem Kosovu i Metohiji“.

Sa bine je govorio i Miroslav Milenković, najbolji radnik bivše Jugoslavije... i na kraju, naravno - Nikolić.   

Ključne reči:

Komentari

Pre će biti da su diplomate o(t)kupile Srpsku naprednu stranku sa sve Nikolićem i Vučićem.