četvrtak 22. mart 2012.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Srpski istoričar izvređao Hrvate uživo na HRT

Srpski istoričar izvređao Hrvate uživo na HRT

Jovan Pejin optužio katoličke sveštenike da su za ustaše počinili ratne zločine a za četnike je konstatovao da "nikada nisu činili nikakve zločine"

ZAGREB - Hrvati moraju prvo da raščiste sa svojim primitivizmom, a tek onda se može razgovarati o nauci i Drugom svetskom ratu, izjavio je istoričar iz Srbije Jovan Pejin u emisiji Hrvatske televizije "In medias res", prenose zagrebački mediji.

Ta se teza provlačila kroz čitavu emisiju u kojoj je tema bila sudski postupak sa ciljem rehabilitacije četničkog pokreta i njegovog vođe Draže Mihailovića, koji se vodi u Srbiji, a svoje stavove Pejin je iznosio u direktnom uključenju iz studija u Beogradu.

Pejin je rekao da je Vukovar bio srpski grad i da Hrvati "uzimaju sve tuđe". On je katoličke sveštenike optužio da su za ustaše počinili ratne zločine, a za četnike je konstatovao da "nikada nisu činili nikakve zločine".

Gosti u studiji počeli su se zgražavati zbog takvih izjava, a to Pejina nije sprečilo da hrvatskim građanima još poruči "da pogledaju dokle je bila Srbija, a dokle Hrvatska" kao i da "Hrvati danas govore srpskim jezikom".

Večernji list navodi da "nije baš najjasnije zašto je Pejin pozvan da iznosi svoje stavove u ovakvoj emisiji i na ovu temu".

"Da je voditelj Petar Vlahov malo više čitao onda bi znao da je Pejin s tog mesta smenjen još 2002, nakon godine dana mandata na mestu direktora Arhiva Srbije, i to zato što je za njegovog mandata iz Arhiva Srbije nestalo mnogo dokumenata", piše Večernji list.

"Uz to u Srbiji", napominje list, "ima puno boljih istoričara za ovu temu od Pejina, koji je poznat po ekstremnim stavovima". 

Komentari

Није он никога извређао само им је рекао истину, то што истина боли није његов проблем!

Pokazao je da nje nista bolji od onakvih Hrvata kakve je spominjao. Tvrditi da cetnici nisu cinili zlocine je zlocin! Koliko su samo Srba pobili a za ostale da se ne prica. Nema vojske koja u ratu ne pocini zlocin!

Zasto oaj "istoricar" misli da je cetnik bolji od ustase? isti su zlikovci .

Sve je tako! I neka im je rek'o!

Gospodin je samo pohvalio pokatolcene Srbe "hrvate" sa cinjenicama, da govore Srbskim jezikom, jel razmislimo vec jednom, u Kanadi, se ne govori kanadskim, vec engleskim, isto i u australiji, novom zelandu, SAD, JAR...svuda se govori engleskim jezikom, tako da u Bosni, 'hrvatskoj", CG, Makedoniji, Sloveniji se govori SRBSKIM JEZIKOM a ne tim novopecenim i knjizevno/naucnim nepostojecim "jezicima"!
Smetaju im Srbi u Krajini, Dalmaciji (obe cisto Srbske zemlje, zapadnoj Hercegovini...jel ih podsecaju ko su bili i na sta su svedeni, na patoloske mrzioce samih sebe i svoje nepokatolcene Pravoslavne krvnu bracu Srbe!
Znaju "hrvati" da su im djedovi i pradjedi pokatolceni i to silom i da im je nametnuto da izvre zlocin nad nekatoliziranim delom porodice, tako da se nikada vise ne vrate nazad! Sve ovo zahvaljujuci Vatikanu, Harzburskoj monarhiji i Napoleonovim jezuitima!