petak 21. oktobar 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Ubijen Srbin, dvojica ranjena u pucnjavi kod Peći

Ubijen Srbin, dvojica ranjena u pucnjavi kod Peći

PEĆ - Jedan Srbin je ubijen, a dvojica su teško povređena oko 12.30 u pucnjavi u selu Dobruša kod Peći kada su pošli da obiđu imanje. Ubijen je Miško Komatina, a ranjeni su Dejan Bogićević i Draško Ojdanić

Prema prvim informacijama, jedna osoba je ranjena u ruku, a druga u nogu.

Ojdanić je rekao novinarima u bolnici da su njih trojica krenula da u Dorbuši obiđu imanje ubijenog Komatine, gde su zatekli Albanca koji mu je uzurpirao imanje. "Nakon kraćeg razgovora, Albanac nam je rekao da ide nešto da obavi i da će se vratiti odmah. Otišao je do vozila, izvadio pušku i počeo da puca", kazao je Ojdanić.

Portparol policije u Peći Dževat Ibra potvrdio je da policija traga za počiniocem koji je identifikovan.  Prema rečima Ibre, motiv se još ne zna, ali je istraga koju sprovodi regionalna policija utvrdila identitet napadača - Albanca iz sela Lukaci u opštini Istok.

Policija je pretresla kuću osumnjičenog i pronašla vozilo i oružje kojim je pucano na trojicu Srba, rekao je portparol Ibra. Povređeni su zbrinuti u kosovskomitrovačkoj bolnici nakon što im je prva lekarska pomoć ukazana u Osojanu.

Dvojica Srba koji su ranjeni u selu Dobruša kod Peći transportovani su kolima hitne pomoći u Zdravstveni centar u severnoj Mitrovici. Povređeni Srbi su uz policijsku pratnju dopremljeni u mitrovacku bolnicu oko 14 sati i trenutno im se ukazuje lekarska pomoć.  

Policija vrši uviđaj i detalje o slučaju izneće nakon obavljenog uviđaja.