nedelja 21. septembar 2008.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > „Jastreb“ od 1,6 miliona dinara

KO JE OVAJ ČOVEK - NEMANJA ŠAROVIĆ, ŠEF GRADSKOG ODBORA SRS

„Jastreb“ od 1,6 miliona dinara

POČETAK: Rođen je 28. decembra 1974. godine u Beogradu, ali korene vuče iz Hercegovine. Detinjstvo je proveo u prestonici, gde je završio srednju, osnovnu školu, kao i Pravni fakultet. Mladi jastreb radikala pre nekoliko dana postao je šef odborničke grupe u Skupštini grada Beograda, zamenivši Aleksandra Vučića koji je podneo neopozive ostavke na sve stranačke funkcije. Ipak, demantovao je medijske spekulacije da će ga i na svim mestima naslediti. Tako, ako je verovati Nemanji, on sigurno neće biti novi generalni sekretar radikala, osim kako je rekao drugačije. Ili o tome ne odluči Centralna otadžbinska uprava.

STRANAČKI ANGAŽMAN: Bio je narodni poslanik i odbornik u Skupštini opštine Stari grad. Takođe, bio je član Odbora za inostrane poslove Odbora za privredne reforme i Administrativnog odbora narodne Skupštine. Član je i pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja. Da su radikali u Beogradu kojim slučajem uspeli da naprave koaliciju sa narodnjacima i socijalistima, Nemanji bi pripalo mesto gradskog menadžera u Vučićevom timu. Nekoliko dana pre objavljivanja Vučićeve ostavke tvrdio da on neće izdati radikale rekavši: „Vučić je član naše stranke od početka, znam čoveka, nikad ne bi izdao ni stranku ni Šešelja. Ne radi se uopšte o nekim „strujama“ među radikalima - postoji samo jedna stranka, SRS i Vučić je, to vam ja tvrdim, njen najodaniji član. Nema šanse da Aca krene u razbijanje radikala“.

Međutim, samo nekoliko dana, kada Vučić je podneo ostavku, pred odbornicima Skupštine Beograda rekao je da će se radikali biti daleko jača opozicija nego što su bili. A na pitanje novinara da li mu je žao što Vučić nije više u njihovim redovima Šarović je rekao: „Ko ga nema bez njega se može“. Ispalo je da Vučića više žale demokrate i Đilas, neko dojučerašnji saborci.

ZANIMLJIVOSTI: Javnost ga je zapamtila po aferi kada je kao narodni poslanik za dolaske iz Vranja na Sednice Skupštine za 11 meseci podigao rekordnih 1,6 miliona dinara, i pored činjenice da je i tada bio nastanjen u Beogradu. Danima je bio predmet svih medija. Uzalud je tada objašnjavao da je morao da živi u Vranju zbog ljubavi jer mu je tadašnja devojka bila Vranjanka, i da je zato odlučio da se privremeno preseli u gradić na jugu Srbije. Pravdao se da nije živeo u tazbini već je sam od „skupštinskih dnevnica“ iznajmljivao stan.

Uoči predsedničkih izbora, zbog lepljenja plakata Tomislava Nikolića prebijen je ispred Mekdonaldsa na Novom Beogradu. Lekari su mu tada konstatovali podlive, kontuzije, „zaradio“ je i tri kopče.

Po forumima na Internetu, za mladog radikala kažu da će od njega nešto biti, jer ima dobru i jaku političku retoriku, a na njemu je da je iskoristi. Ženski deo forumaša ipak se nije zagledala u njegovu pamet, već u njegov izgled. Neke podseća na poznatog američkog glumca i srcelomca Kijanu Rivsa.

BRAČNO STANJE: Za devojku ne znamo, ali nije oženjen. A za razliku od doskorašnjeg saborca Tomu Nikolića, strastveni je navijač Crvene zvezde.