nedelja 21. septembar 2008.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Čavoški: Hag pocepao SRS

Čavoški: Hag pocepao SRS

BEOGRAD - Akademik Kosta Čavoški istakao je juče na naučnom skupu „Novi pokušaj sudskog ubistva dr Vojislava Šešelja u Haškom tribunalu“, održanom u Domu sindikata, da su akcije razbijanja SRS i nametanja branioca Šešelju „sinhronizovane“, a sve da bi se razbila najveća opoziciona stranka u Srbiji.

- Na tom putu se našla SRS, a već sledeća bi mogla da bude DS - rekao je Čavoški i dodao da Šešelju „rade o glavi“.

Elena Guskova, ruski akademik, istakla je da je Haški tribunal usmeren protiv srpskog naroda, da je napravljen samo da bi sudio Srbima i da je Šešelj primer herojstva i junaštva.

Komentarišući podele u SRS, Guskova je navela da „to nije tragedija, već čišćenje“ i da je stranka time ojačala i ujedinila redove.

Potpredsednik SRS Dragan Todorović rekao je da su stranka i njen lider Šešelj jedini zaštitnici nacionalnih i državnih interesa u Srbiji i da je zbog toga stranka trebalo da bude razbijena. Todorović je ponovio da pokušaj Tribunala da nametne branioca Šešelju znači njegovo ubistvo.

Na skupu je govorio i akademik Veselin Đuretić, a prisustvovali su supruga lidera SRS-a Jadranka Šešelj i brat haškog optuženika Radovana Karadžića, Luka, kao i članovi Centralne otadžbinske uprave.

Ključne reči:

Komentari

Svi na istom mestu CAvoski, Deretic i kompanija a cudno mi je sto tu nema Amfilohije i Crncevica.