nedelja 21. septembar 2008.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Aselborn: Srbija u pravu

Aselborn: Srbija u pravu

NOVI SAD - Inicijativa Srbije o legalnosti jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova biće prihvaćena u Generalnoj skupštini UN, i to najverovatnije velikom većinom, ocenio je juče ministar spoljnih poslova Luksemburga Žan Aselborn.

Šef luksemburške diplomatije zaključio je da nije moguće uskratiti nekoj državi pravo da traži mišljenje od Međunarodnog suda pravde „ako smo principijelni“.

On je, međutim, istakao da „u Beogradu greše ako misle da time mogu rešiti problem Kosova i da će on tako samo biti zamrznut“. Napomenuo je i da je Kosovo priznalo 47 država „i ta priznanja odluka Međunarodnog suda pravde ne može poništiti“.

- EU treba da pomogne Srbiji da izvrši dekosovizaciju političke agende i svakodnevice i ako tome doprinosi aktiviranje Prelaznog sporazuma o trgovini i prolazak inicijative Beograda u Generalnoj skupštini UN, onda to treba podržati - rekao je Aselborn.

Ključne reči:

Komentari

Suma sumarum PUCANJ U PRAZNO.Uzaludno izgubljeno vreme, energije i novca srpdkih poreskih obveznika. Potpuno se slazem sa gospodinom ministra

Siptaru, nista se ne sekiraj. Vraca se Srbija na Kosovo i Metohiju.

Samo u virtualni stvarnost cete u Kosovo....Izgubili Kosovo za uvek....