ponedeljak 21. maj 2012.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Konuzin: S poštovanjem prema izboru srpskog naroda

Konuzin: S poštovanjem prema izboru srpskog naroda

BEOGRAD - Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin izjavio je da se zvanična Moskva sa poštovanjem odnosi prema izboru srpskog naroda i poručio da rusko-srpska saradnja ima sigurnu budućnost.

Konuzin je rekao da je u Rusiji pažljivo praćen razvoj izborne kampanje.

"S poštovanjem se odnosimo prema izboru srpskog naroda. Spremni smo da nastavimo da postepeno razvijamo bilateralne odnose nezavisno od unutarpolitičkih događaja u našim zemljama. To se potpuno uklapa u tradiciju veza dveju slovenskih zemalja", istakao je ruski ambasador.

Prema njegovim rečima, Rusija očekuje završetak neophodnih ustavnih i drugih procedura vezanih za formiranje i početak rada novih zakonodavnih i izvršnih organa vlasti.

"Odmah posle toga spremni smo da obnovimo poslovne kontakte u vezi sa pitanjima u svim sferama delatnosti od uzajamnog interesa. Za to postoji dobar početak. Usaglašeni su ili se završava usaglašavanje bilateralnih sporazuma, postoje planovi za ostvarivanje kontakata i konsultacija. Razrađuju se perspektivni projekti", dodao je on.

Ruski ambasador je još dodao da je probleme u vezi sa tekućim pitanjima saradnje neophodno rešavati.

"Ponoviću ono sto sam već ranije govorio: imamo planove na milijarde i decenije. Rusko-srpska saradnja ima sigurnu budućnost", zaključio je on.