sreda 21. april 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Dragišić tvrdi da Cvijan neće odati državne tajne

Dragišić tvrdi da Cvijan neće odati državne tajne

BEOGRAD - Docent na Fakultetu za bezbednost Zoran Dragišić ocenio je danas da prelazak u SNS Vladimira Cvijana, koji je radio u Generalnom sekretarijatu predsedništva Srbije, ne može predstavljati bezbednosni rizik, jer Cvijan kao,  kako je rekao, dobar pravnik i častan čovek neće odavati nikakve državne tajne, jer zna kakve bi bile posledice.

Povodom nereda na fudbalskim stadionima, Dragišić je rekao da je važno da se svaki incident sankcioniše i da je izvesnost procesuiranja i hapšenja važnija od visine kazne.

Ocenivši da je policija imala uspeha i uradila dobar posao kada je uhapsila osumnjičene za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona u septembru u Beogradu, Dragišić je podsetio da je, međutim, pre samo nekoliko dana ranjen navijač na stadionu Crvene zvezde, a da je nedavno povređen i fotoreporter na stadionu Partizana.

- Vlada Srbije ima političku volju da uvede red u društvo, ali nema za to dovoljno ni moći, ni hrabrosti, a političari se boje otvaranja nezgodnih tema, kao što je, na primer, pitanje vlasništva klubova - rekao je Dragišić za B92.

Dragišić je ukazao da su stadioni 90-ih godina "korišćeni za regrutovanje u paravojne jedinice" i da je reč o grupama koje su zapalile američku ambasadu i džamiju.

Prema njegovim rečima, iza navijača postoje ozbiljne organizacije koje dobro razumeju politiku i "kada se pojavi okidač, oni će se pojaviti na ulicama i napraviti haos".

- Srbija ima ozbiljne probleme sa organizovanim kriminalom, jer je ugrožen čak i fizički integritet državnih funkcionera, ali tržište narkoticima nije poremećeno i udarac koji je zadat organizovanom kriminalu mora se nastaviti do kraja - ocenio je Dragišić.

Tanjug

 

Komentari

Gospodin Dragisic bi se trebao stideti svojih reci. Za veoma kratko vreme rekao je mnogo. On se sluzi stampom kako bi Cvijicu pripretio da nesmije nista reci jer u protivnom zna sta ga ceka. Sta ga ceka gosdpodine Dragisicu, recite i nama da i mi znamo sto ste tako tajanstveni. I nije tacno da se ne moze odati drzavna tajna ako ta tajna predstavlja krivicno delo i ugrozavanje sistema zemlje a to se upravo u ovom slucaju i radi. Po Dragisicu sve ono sto brljaju sudije i politicari i sto je proglaseno drzavnom tajnom mora tako biti do smrti. Ne mora gos. Dragisicu i svaki castan covek i pravnik ima duznost da reagira i da osudjuje takova dela. To bi znacilo ako gospodin Dragisic cuje gde se Tadic dogovara sa Tacijem da ce mu potpisati nezavisnost to nesamije nikom reci jer je to drzavna tajna. Da se covek nasmije. Samo to i je praksa u nasoj drzavi. Setite se kad je general bezbednosti JNA uhvatio i video i audio zapisom osvedocio kako general Perisic predaje tajna dokumenta amerikancima i umesto da za to bude nagradjen i odlikovan jer je uhvatio bivseg sefa generlastaba armije u izdaji on bude poslat u penziju i od Djindjica prekoren kako je mogao da izvede tu akciju a da njega nije izvestio. Kako da ga izvesti kad covek zna da onda akcija propada. Daklen u zemlji cudesa a ona se zove Srbija sve je moguce jer u njoj vlada jedan novi Staljin.