nedelja 21. februar 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > SNS prikupio više od 700.000 potpisa

SNS prikupio više od 700.000 potpisa

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) prikupila je do danas više od 700.000 potpisa građana za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Funkcioner te stranke Marko Đurić ocenio je da broj prikupljenih potpisa pokazuje da je vlast u Srbiji u "dubokoj krizi legitimiteta" i ponovio zahtev za raspisivanjem vanrednih parlamentarnih izbora.

Funkcioner SNS je kritikovao predstavnike vladajuće većine zbog stava da je vlada stabilna i da nema potreba za vanrednim izborima i ocenio "da to hipnotizerski ponavljaju ne bi li sve ubedili u tako nešto".

Prema Đuriću, pred vladom su dva puta - da postupi odgovorno i raspiše vanredne izbore ili da ignoriše volju građana koji traže promene.

Član pravnog saveta SNS Nikola Selaković je podsetio je da će sutra u Beogradu naprednjaci i Nova Srbija održati zajednički skup, na kome je najavljeno i učešće predstavnika Demokratske stranke Srbije.

Selaković je povodom izveštaja državnog revizora o trošenju budžetskih para, naveo da su predviđene sankcije previše male i da bi protiv ministara, koji su pomenuti u dokumentu, umesto prekršajnih trebala da budu podnete krivične prijave.