ponedeljak 20. oktobar 2008.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Na Dedinje samo po nalogu MUP

GLAS ISTRAŽUJE : GDE ŽIVE ČLANOVI SRPSKE VLADE

Na Dedinje samo po nalogu MUP

MILIVOJE MIHAJLOVIĆ: Ako ministri žive na lokacijama u gradu koje bezbednjaci mogu da osiguraju u zakonom propisanom stepenu, onda mogu da ostanu u stanovima ili kućama u kojima su bili pre „fotelja“. U suprotnom - prelaze da žive na za to predviđene lokacije - Dedinje

BEOGRAD - Dedinje nije više najomiljeniji deo prestonice za srpsku političku elitu! Od 26 članova Vlade Srbije, ni za prste jedne ruke nema onih koji pristaju da se „iz bezbednosnih razloga“ presele u nekada najpopularniji rezidencijalni deo Beograda. Premijer Mirko Cvetković muku muči sa službama bezbednosti, koje insistiraju da napusti komfornu porodičnu kuću od 200 kvadrata u starom jezgru Zemuna i pređe gde je sigurnije - sa dunavske obale u dedinjske šume.

U Cvetkovićevom kabinetu kažu da premijer ničim nije najavio da pakuje kofere, a šef vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović objašnjava da to u krajnjem slučaju, ipak, neće zavisiti od premijera.

- Ako ministri žive na lokacijama u gradu koje bezbednjaci mogu da osiguraju u zakonom propisanom stepenu, onda mogu da ostanu u tim stanovima ili kućama u kojima su bili pre „fotelja“. U suprotnom - prelaze da žive na za to predviđene lokacije, na primer - na Dedinje. Procenu u svakom pojedinačnom slučaju daje MUP i, prevashodno, bezbednosne strukture. Ministri su kooperativni i shvataju šta je najbolje da se uradi, pa je tako i Cvetković rekao da će se preseliti ako to baš bude neophodno - rekao nam je Mihajlović.
Za predsednika Borisa Tadića selidba na Dedinje jeste bila „neophodna“, a na Dedinju odranije živi aktuelni zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić. Među onima koji se koriste „pravom koje im pripada po zakonu“ spada i ministar odbrane Dragan Šutanovac, čija je nova adresa u „jednom vojnom objektu“.

ZA BEOGRAD NI DA ČUJU

„Lokal patriotizam“ jači je od snobovštine - ovo dokazuju ministri koji su rešili da se ne presele, čak ni u Beograd. Tako je onaj zadužen za poljoprivredu Saša Dragin ostao u Novom Sadu, gde mu je u komšiluku kolega iz vlade zadužen za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić. Sulejman Ugljanin, koji u Nemanjinoj 11 u Beogradu nema portfelj, i dalje stanuje u naselju Lug, pored zgrade SUP-a u Novom Pazaru, tik uz dve škole.

Ostali se uglavnom drže podalje od kraja na kome bi im pozavideo svaki prosečan birač. U isticanju skromnosti prednjači Mlađan Dinkić, koji je letos novinare pozvao na kaficu u zaista prosečan stan na Novom Beogradu. U istom delu grada su i ministri Milan Marković, Rasim LJajić, Verica Kalanović.
Potpredsednik vlade Božidar Đelić svoj stan prepustio je sestrićima koji studiraju u Beogradu, pa je sad podstanar na Senjaku. A u istom, elitnom delu grada poseduje vilu od koje dobija kiriju. Ministar zdravlja Tomica Milosavljević je u vrlo lepoj kući u Rakovici, dok se čelnik resora energetike Petar Škundrić skrasio na Voždovcu.

Ministarke su se rasule po drugim opštinama: na Vračaru „pravdu“ deli komšijama Snežana Malović, Diana Dragutinović o „finansijama“ brine sa Zvezdare, a telekomunikacije su u rukama Jasne Matić - stanarke Starog grada. Za šeficu Ministarstva sporta i omladine kažu da je daleko od Dedinja „u nereprezentativnom kraju“, a da se njihovi šefovi ne gledaju preko tarabe sa Karađorđevićima, ističu i kod ministara vera Bogoljuba Šijakovića i dijaspore Srđana Srećkovića.
Dobro je da nam je država tako bezbedna...

Ključne reči:

Komentari

Bas imamo skromne ministre. Djelic dao stan sestricima, a vilu koju poseduje iznajmio. I sad on jadan zivi kao podstanar. "Na SENJAKU" Dinkic pozvao novinare na kaficu,u svoj skromni stancic,
i pokazao naciji kako on skromno zivi.
Sve skromniji od skromnijeg, pa se plasim da cemo uskoro morati i da pocnemo sa dobrovoljnim prilogom za ministre. Zaista,sramota. Pa ti isti ministri mogu da kupe Srbiju kad im se prohte.
Skidaju nam kozu sa ledja svakodnevno, ali izgleda da je i to malo. Pa poceli i da se sprdaju sa nama.