četvrtak 20. maj 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Janjić: NATO je ovog trenutka realnost

Janjić: NATO je ovog trenutka realnost

BEOGRAD  - Predsednik Foruma za etničke odnose Dušan Janjić ocenio je da Srbija zbog sopstvene energetske bezbednosti treba da bude bliska sa Rusijom, ali da ako joj je stalo do nacionalne i regionalne bezbednosti mora da postane članica NATO.

Ništa nije večno, ali NATO je ovog trenutka realnost, rekao je Janjić na Okruglom stolu "Nova energetska strategija NATO - Rusija i energetska bezbednost".

Organizatori Okruglog stola su nevladina organizacija TransKonflikt Srbije i češki Centra za bezbednosne studije.

"Mi smo okruženi članicama NATO, sarađujemo sa njima i imamo zajedničke interese", izjavio je Janjić.

Prema njegovim rečima, članstvo u NATO košta, ali nudi mnogo više pogodnosti, posebno u oblasti energetske bezbednosti.

"Članstvo u NATO i Evropskoj uniji više nije pitanje našeg izbora. Više nemamo izbora, zakasnili smo, a kad nemamo izbora, treba da menjamo aktuelnu politiku", ocenio je Janjić.

Komentari

Kada ce poceti da hapse ovakve "terorizatore".

Ovo je cisti dokaz da i u srbiji ima seoskih laprdala i ulicara. Kad vidim ko sve pise u nasim novinama dodje mi muka. Ovaj covek bez i jednog argumenta osim da smo opkoljeni nato drzavama zeli da nam kaze da mi nemamo izbora. Pa Tito je balansirao izmedju dva vojna bloka i bili smo najpostovanija nacija na svetu. Svuda su nam vrata bila otvorena. Janjic zivi u nekom svom virtualnom svetu i ne druzi se u opste sa obicnim ljudima, sa normalnim intelektualcima. Njegov zivot se svodi na to da prica gluposti za koje je placen. Sta bi srbija trebala da strahuje od NATO pakta ako je to humanitarna organizacija zasnovana na medjunarodnom pravu i koja ta prava priznaje. Sto Janjic ne odgaja svoju decu da se druze sa norkomanima, lopovima, kriminalcima i pijancima, kad po njemu nije vazno sa kim ces da zivis. NATO treba topovsko meso, njima trebaju vojnici i njima tzrebaju drzave kojimna ce prodavati svoje oruzje. Zasto nam Janjic ne kaze zbog cega srbiji preti opasnost od nato drzava. Znate kad ovakova seoska laprdala i ulicari zele da vam kazu nesto veliko i pametno to se uvek svodi na jednu recenicu jer neznaju dvije suvisle recenice da napisu. Pogledajte koliko je velik ovaj clanak u kojemu nas Laprdalo Janjic zeli uveriti da nemamo drugog izlaza. Da on ima morala i da nije laprdalo i uklicar on bi svoj intelekt upotrebio u obranu srbije i srpskih stavova. Vodio bi srpsku politiku a ne politiku nato.

...a jel' Patriota...koliko si ti star, mislim, kad nesto tako mislis sigurno si negde preko 90 godina. Jel' ovako kao ti misle sami takvi...Eu i NATO su jedini spasioci daljnjeg rasparcavanja Srbije.

Po tvome mi nismo sposobni za bilo sta, pa nam je potreban tutor?

nato i evropa su jedni rasturaci Srbije a ti vidim da imas 15 godina. E vala sluzenje vojske na jedno 2 godina bi ti veoma dobro doslo.

Patriota jeste malo izgubljen u vremenu, ali do sada nisam procitao vecu glupost od ove tvoje. To je kao da si rekao da su silovatelji i to serijski, jedini cuvari i spasioci nevinosti.

A ko rasparčava ovu državu i uz čiju pomoć?

Pa gospodine Janjicu onda budite prvi da posaljete svoga sina , kcerku ili bilo koga iz vase familije da ubijaju decu po nekim gudurama Avganistana , Iraka a mozda uskoro i Irana.Sada se stavljamu u sluzbu onih koji su ubijali nasu decu.'PAMETNO' (NE)GOSPODINE JANJICU.

Ovom janjicu treba proveriti bankovne racune da se vidi ko placa za ovakve bljuvotine koje pise vec godinama. Ocigledno je da su nato i evropa totalno bankrotirani i da su totalno prevazidjeni a da center moci se pravi oko BRIK organizacije. nato bandite vise nece moci niko da placa.

"Mi smo okruženi članicama Treceg Rajha, sarađujemo sa njima i imamo zajedničke interese", je bila racionalizacija G-din. Milan Nedic za saradnju sa alijansom koju je vodio G-din.Adolf.

Dusan Janjic bi trebao da cuva koze.

U vrijeme kad su hrvatski srbi bili napadnuti ja sam imao najbolje godine i nisam ih uzalud proziveo. Osjetio sam ja tri ratista i bog je hteo da prezivim. Sada moram da slusam ustasku i cetnicku kopolad kako nam drzi predavanje iz patriotizma. Ako neko moze da oprosti ubicama nase dece, nasih roditelja, nase zemlje neka to ucini ali neka to ne traze od mene jer i da me pred zid postave da me pospricaju iz mitraljeza uvek cu reci da ih mrzim iz dna duse i da im neikad necu oprostiti sto su dosli u moju zemlju da je razore, da nas posvadjaju a onda da sa nama vladaju. Samo ljudi bez morala su spremni da to sve zaborave. Ja bi vam preporucio, otidjite malo u juzni deo kosova i ostanite tamo samo dva dana, pa mi poslje toga pricajte sta ste doziveli. Naravno da vi to necete uciniti jer ste rodjene kukavice a ovo navijanje za ulazak u NATO je samo zbog toga da se nebi uzela puska u ruku da se brani otadzbina. Prodali bi vi i svoju decu i majku samo da vam bude dobro. E pa vidite ima nas povelik broj blesavih koji na to ne mogu nikada prisstati. Covek ceo zivot mora da bude castan, a ako vec mora da gine neka gine casno. Otadzbina nema cene.

Evo još jedna financijska kriza, dokle ćemo ovako? Nekad je bilo čuvaj Yugoslaviju a danas je čuvaj Srbiju. Ovi što su za NATO mora da su im mozak isprali u inostranstvu i nemaju nikakav osećaj za patriotizam, nego hoće da budu sa "njima" a da mogu da nam pamet sole a i da kradu od nas. Janjiću kad će tebe da oteraju u inostranstvo, ti bi im se baš naguzio.
Koliko ima poštenih Srba nezaposleno to nije vazno!!!