nedelja 20. mart 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Opozicija za vanredne izbore u novembru

NA MITINGU OPOZICIJE U ČAČKU NEKOLIKO HILJADA LJUDI

Opozicija za vanredne izbore u novembru

Vlastima rok do ponedeljka da odluče o raspisivanju izbora

ČAČAK - Nekoliko hiljada ljudi okupilo se na mitingu opozicije u Čačku gde su zatražili održavanje vanrednih parlamentarnih izbora u novembru.

Milanka Karić: Spašćemo Srbiju
"Obećali smo 5. februara da Srbija neće stati dok ne promeni vlast koja je zemlju dovela do ruba propasti, opustošenu, poniženu, gladnu", izjavila je član Glavnog odbora Pokreta snaga Srbije Milanka Karić. Ona je na mitingu u Čačku poručila da je sadašnja vlast "loša, ohola, gramziva", dodajući da su u vladi posle rekonstrukcije ostali ministri koji je trebalo prvi da odu. "U vladi su ostali oni koji su ovu zemlju doveli do stečaja, ali nećemo im dozvoliti da Srbija umre i nećemo im dozvoliti da unište našu zemlju. Zato ćemo ih smeniti i zajedno spasiti Srbiju", poručila je Karićeva. Ona je rekla da Srbija ima sve, dobar i vredan narod, prirodna bogatstva, kojima se treba diviti.
"Kad se Čačak pokrene, Beograd se trese. Kada bismo vam sada rekli da krenemo za Beograd, sigurna sam da bi krenuli sa nama", naglasila je Karićeva.  Prema njenim rečima, SNS i stranke oko nje zaustaviće prodaju "Telekoma". "Ići ćemo i u Evropu, ali Evropi ne treba siromašna i gladna Srbija. Ići ćemo kad budemo spremni. Naš prioritet je da spasemo Srbiju i naš narod", zaključila je Milanka Karić, javlja Fonet.

Predstavnici Srpske napredne stranke, Nove Srbije, Pokreta socijalista i Pokreta snaga Srbije najavili su da će, ukoliko vlast ne raspiše izbore, nastaviti proteste, među kojima će biti i skup 16. aprila u Beogradu.

Na mitingu u Čačku govorili su lideri SNS Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, predsednik NS Velimir Ilić, predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulić i član Glavnog odbora Pokreta snaga Srbije Milanka Karić, prenela je Beta.

"Našem strpljenju polako dolazi kraj", izjavio je u Čačku zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić na opozicionom mitingu "Promene" i ocenio da sadašnju vlast "više niko ne može da trpi".
"Našoj deci potrebna je budućnost. Mi hoćemo više investicija za Srbiju. Investitori hoće da dođu tamo gde mogu da naprave profit", objasnio je Vučić.

Prema rečima Vučića, SNS i stranke oko nje imaju šta da ponude, a to su poštenje, više investicija, nove i drugačije zakone. "Bez posla nema budućnosti, bez više radnih mesta nema budućnosti. Ova vlast ništa nije uradila u prethodnom periodu", smatra Vučić.

On je napomenuo da SNS neće na silu da preuzme vlast, već da će to učiniti mirnim putem, okupljanjem građana.
"Sa mitinga 16. aprila nećemo otići dok vlast ne promeni svoju odluku. Sadašnjem režimu mora da bude jasno da Srbija nije na prodaju i da je ne mogu kupiti", precizirao je Vučić. "Naš zadatak je da obezbedimo izbore, pobedimo na njima, a posle da stvorimo normalnu Srbiju i obezbedimo više radnih mesta", naglasio je Vučić. Prema njegovim rečima, mitingu u centru Čačka prisustvovalo je oko 10.000 ljudi, prenosi Fonet.

"Vlast nije razumela 5. februar, a očigledno da ni danas neće shvatiti s kim ima posla", ocenio je u Čačku predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić i pozvao vlast da za novembar raspiše izbore, ostavljajući joj rok do ponedeljka da o tome odluči, jer će, u suprotnom, početi da razmišlja o mitingu 16. aprila u Beogradu.

"Vreme je za izbore gospodo iz rekonstruisane vlade. Vreme je, jer sam vam čitao biografije u kojima piše da znate da radite na kompjuteru, ali ne piše da ste se rukovali s nekim kome su ruke u žuljevima", poručio je Nikolić.

On je na mitingu opozicije rekao da je SNS 5. februara u Beogradu pružila ruku vlastima i poručila da raspišu izbore, pa se više neće okupljati. "Pravite se važni. Dogovarate se sa drugima, a ne sa svojim narodom. I kada bi vam u trci dali prednost od 30 metara, ponovo bismo vas prestigli", rekao je Nikolić.

On je vlastima dao rok do ponedeljka da razmisle i odluče, najavljujući da će, ukoliko ne dobije odgovor, početi da razmišlja kako da organizuje miting 16. aprila u Beogradu. "Srbija će se roditi 16. aprila. Nećemo da ih smenimo, već da ih nateramo da raspišu izbore", naglasio je Nikolić. Sa nama nije teško, dodao je Nikolić, sa nama može onaj ko razume, ko želi dobro Srbiji i onaj ko nikome ne želi zlo.

Nikolić je poručio da će SNS i stranke oko nje uvesti Srbiju u Evropsku uniju (EU) i da će "stabilizovati sve što treba stabilizovati". "Nas građani neće morati da teraju da odemo sa vlasti. Kad nas pobede, skinućemo kapu i pripremati se za nove izbore", rekao je Nikolić. "Osim mudrosti, ništa nismo dobili od ove Vlade. Ono što je naše, treba da ostane naše. Nama je to važno, više nećemo ništa da prodajemo", naglasio je Nikolić. "Mi im poručujemo da će 16. aprila biti sunce kakvo do sada Srbija nije videla", prognozirao je Nikolić. On je zaključio da Srbiji više nisu potrebni mitinzi nezadovoljnih, već zadovoljnih građana.

Skup je završen bez incidenata.