nedelja 19. oktobar 2008.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Staro srce za najveće pregnuće

SRPSKI POKRET OBNOVE JUČE USVOJIO PROGRAMSKU PLATFORMU EVROPSKE DESNICE

Staro srce za najveće pregnuće

BEOGRAD - Srbija što pre treba da se priključi EU, poručio je juče lider SPO-a Vuk Drašković na sednici Glavnog odbora SPO, na kojoj je usvojena programska platforma evropske srpske desnice.

- Potrebno nam je naše staro srce za novo i najveće pregnuće, da se ispred sedišta EU što pre zaleprša i zastava Srbije - rekao je Drašković i istakao da je “taj veliki cilj naša arhimedovska tačka oslonca, sa polugom na desnoj strani srpskog istorijskog pasoša”.
Drašković je rekao da se “nastavlja sa podvalama srpskom narodu” navodeći kao primer dešavanja u nekada jedinstvenoj SRS. Drašković je kazao da SRS, koja se 17 godina predstavljala kao udarna desnica, optužuje od nje otcepljenu stranku “da je osnovana i otcepljena uz odlučujuću ulogu tajne policije”. Navodi i da “odmetnici uzvraćaju optužbama da je tajna policija otac SRS-a i strateški kreator njene politike od osnivanja pa do danas”, ističući - “da istinu govore i jedni i drugi”.

Potpisivanje deklaracije DS i SPS, tvrdi,  nije dobro za Srbiju.

Komentari

Teško da ćete potpisati predpristupne pregovore bez isporučenja ratnih zločinaca Mladića i Hadžića,teško da će vam i Dubrovnik oprostiti a kamoli zaboraviti.