nedelja 19. oktobar 2008.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Politika - ukratko...

Politika - ukratko...

NIJE MISLIO NA RAT
PODGORICA - Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ocenio je da sadašnje rešenje kosovskog pitanja ostaje izvor novih nesreća i novih sukoba na Balkanu, demantujući da je u intervjuu Rojtersu kazao da će doći do novog rata na Balkanu.
- Nisam rekao da će doći do novog rata. Rekao sam da se dugoročno time ne rešava bure baruta, nego da to ostaje izvor novih nesreća i novih sukoba. To je tako sirovo i grubo jer nije u mojoj intenciji da prizivam bilo kakve ratove nego prosto da konstatujem da takvo jedno rešenje dugoročno gledano ne donosi mir na Balkanu i na ovim prostorima nego ostavlja Kosovo buretom baruta za budućnost - kazao je mitropolit Vijestima, a prenela Beta.

MANDIĆU UKINUT I TV SIGNAL
PODGORICA - Potpredsednik crnogorskog SNS-a Goran Danilović izjavio je juče da je ukinut televizijski signal u zgradi parlamenta, u kojoj lider te stranke Andrija Mandić šesti dan štrajkuje glađu zbog odluke crnogorske vlade da prizna Kosovo.
- Crnogorska vlast je otišla tako daleko da je ukinula televizijski signal u zgradi Skupštine, smatrajući da Mandić ne sme da gleda televizijske programe da ne bi rukovodio akcijama u Crnoj Gori. On se time ne bavi. On radi svoj posao i mi ga u tome pratimo - rekao je Danilović i saopštio je da je više desetina građana Bijelog Polja krenulo juče peške u Podgoricu da posete Mandića, što je oko 150 kilometara.

STIŽE IM DEMOKRATIJA
PODGORICA - Lider PZP-a Nebojša Medojević izjavio je da opozicija “nikad nije bila bliža formuli za demokratizaciju Crne Gore koja će dovesti do odlaska korumpiranog režima i građanskog pomirenja”. - Osnovni faktori su demontiranje mehanizama jednopartijske totalitarne vladavine i građansko pomirenje - smatra on.

KOŠTUNIČINI SA TADIĆEVIMA

BAČKA PALANKA - Predstavnici opštinskih odbora DS, G17 plus, koalicije SPS-PUPS-PSS, DSS-a i Slovačke narodne partije potpisali su juče u Bačkoj Palanci koalicioni sporazum o formiranju nove većine sa 24 od ukupno 42 odbornika. Umesto SRS u vlasti su sad DS i G17.