nedelja 19. septembar 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Samardžić: SNS javno da se izjasni - Evropa ili Kosovo

Samardžić: SNS javno da se izjasni - Evropa ili Kosovo

To su dve velike razlike i bez razjašnjenja toga da li SNS podržava Kosovo u Srbiji i odricanje od politike "Evropa nema alternativu" zavisiće dalja saradnja sa tom strankom", kaže potpredsednik DSS-a

BEOGRAD - Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić pozvao je juče Srpsku naprednu stranku da jasno kaže da li podržava politiku "Evropa nema alternativu" i da li smatra da EU Srbiji otima Kosovo, jer od ta dva pitanja zavisi saradnja DSS i SNS.

"To su dve velike razlike i bez razjašnjenja toga da li SNS podržava Kosovo u Srbiji i odricanje od politike "Evropa nema alternativu" zavisiće dalja saradnja sa tom strankom", rekao je Samardžić novinarima u Beogradu. Čelnici DSS i SNS bi u ponedeljak trebalo da razgovaraju o zajedničkom delovanju opozicije.

"Nisam video jasan odgovor SNS, mada je naš princip, ne uslov, vrlo jasan. Postoje ne male razlike između DSS i SNS o Kosovu i EU. Ako SNS zatvara oči, ili jedno oko na činjenicu da EU ruši suverenitet Srbije i uzima joj parče zemlje, onda sa takvim strankama ne možemo sarađivati", rekao je Samardžić. On je naveo da ne može da proceni niti da predvidi kakav će biti odgovor SNS.
 
Potpredsednik DSS je istakao da SNS "delimično, ako ne i potpuno", zastupa politiku "Evropa nema alternativu" i dodao da je SNS prihvatio evropsko posredovanje u pisanju rezolucije o Kosovu i predlagao i ohrabrivao Demokratsku stranku, predsednika Srbije Borisa Tadića i ministra spoljnih poslova Vuka Jeremiću da rade zajedno sa EU na rezoluciji koja je porazna za Kosovo. "SNS je po tom pitanju vodio politiku sa kojom se DSS ne slaže niti će se ikada složiti", rekao je Samardžić.

Komentari

Gospodo iz DSS-a niste vi od juce na politickoj sceni Srbije . Kako vam nije jasno da je stranka g. Nikolica stvorena da razbije opoziciju u Srbiji . Nemate vi sto od SNS da ocekujete , vasi programi su razlika ko nebo i zemlja , vi ste za ocuvanje celovite , uspravne Srbije , dok njihov program to nije . A to znaci Evropa nema alternativu .

G.Samardzicu , kao pravom intenektualcu, Vama je jasno zasta je CNN. Pa budite konkretni i nazovite stvari pravim imenom..