četvrtak 19. april 2012.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Tači neće više upotrebljavati silu na severu

Tači neće više upotrebljavati silu na severu

PRIŠTINA - Hašim Tači je izjavio da njegova vlada nije zainteresovana da na severu Kosova upotrebi silu uprkos tome što, kako je naveo, opozicija za stanje na severu krivi srpsku zajednicu.

"Nasilje je jedno prošlo poglavlje i Kosovo ga više neće upotrebiti, ali isto tako neće dozvoliti da bude ugrožen ni milimetar njegove teritorije", kazao je Tači obraćajući se poslanicima u kosovskom parlamentu.

Tači je nekoliko puta optužio opoziciju za destrukciju, posebno kada je u pitanju njen pristup pitanju severa, što se pre svega odnosi na "Samoopredelenje"", tačnije njenog potpredsednika, upitavši ga da objasni njegove susrete sa Tadićevim ministrima.

On je izvestio poslanike o svojoj nedavnoj poseti SAD, ali je dodao da tu posetu ne mogu da shvate oni kojima je zabranjeno da posete Sjedinjene Američke Države, aludirajući na lidera Pokreta "Samoopredelenje", Aljbina Kurtija.

Opozicije je napustila zasedanje skupštine u trenutku kada je Tači dobio reč.

Prištinski dnevnik Koha ditore prenosi danas da je kosovski premijer juče ponovio da neće dozvoliti održavanje bilo kakvih srpskih izbora na severu.

Jedino što će biti dozvoljeno je da građani koji imaju dvojno državljanstvo glasaju poštom, naveo je Tači, a prenosi prištinski dnevnik.