ponedeljak 19. april 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Očekujemo pregovore o statusu Kosmeta

Očekujemo pregovore o statusu Kosmeta

ČAGLAVICA - Narodni poslanik Dragiša Đoković kaže da je za Demokratsku stranku (DS) samoproglašena nezavisnost Kosova i Metohije neprihvatljiva i učiniće sve da se ponovo pokrene pregovarački proces o statusu.

Đoković kaže da će ključni trenutak biti onda kada Međunarodni sud pravde bude saopštio svoje mišljenje o nelegalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

- Strategija DS jeste da se nastave pregovori pod pokroviteljstvom međunarodne zajednice, kako bi se došlo do nekog razumnog i trajnog rešenja, gde niko ne može da dobije sve, a drugi da izgubi sve. DS ima jasan program i viđenje za šta se zalaže kada je u pitanju južna srpska pokrajina, a to je da se svi konflikti i problemi rešavaju mirnim, demokratskim i političkim sredstvima.
"Jednostavno za nas je neprihvatljivo nametanje rešenja silom, neprihvatljiva je samoproglašena nezavisnost Kosova i jasno je da svi funkcioneri iz DS rade na tome da se na obezbedi što bolji život srpskog stanovništva i ostalih nealbanskih zajednica lojalnih Republici Srbiji - kaže za radio Kim Đoković, koji je i funkcioner DS.
Fonet