ponedeljak 19. april 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Nikolić: Vlasti bile sponzori Šarića

Nikolić: Vlasti bile sponzori Šarića

Nikolić, SNS, Šarić

BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić optužio je danas predstavnike vlasti da su "bili sponzori osnivanja Šarićeve kriminalne grupe u Srbiji".

- Direktno optužujemo predstavnike vlasti da su bili sponzori, mecene, osnivanja takve bande u Srbiji. Molim predsednika Demokratske stranke da nam što pre kaže koja stranka na vlasti ili njen predsednik ili njeni funkcioneri imaju direktne veze, posebno sa narkomafijom, odnosno sa bandom Šarića, koja je harala Srbijom i Evropom nekažnjeno, konstituisala se na teritoriji Srbije, formirala, raspolagala milijardama evra... - rekao je Nikolić na pres konferenciji.

On je napomenuo da je, sudeći po izjavama predstavnika vlasti, očigledno da postoji veliki sukob između stranaka koje čine vladajuću koaliciju i da neke od njih "za sada još stidljivo, ukazuju na veze kriminala i pojedinih ministara, odnosno pojedinih stranaka koje su na vlasti".

Nikolić je zapitao kako bi se inače drugačije mogla tumačiti izjava državnog sekretara za pravosuđe Slobodana Homena "da će oni rasvetliti kriminal u Srbiji, pa makar i po cenu vanrednih parlamentarnih izbora".

Lider naprednjaka je rekao da ne zna kada je borba protiv kriminala bila uslov za vanredne parlamentarne izbore, osim ako "to rasvetljavanje veza sa kriminalcima zadire u neki deo stranaka koje su na vlasti".

- Ne želim da to čujem od državnog sekretara za pravosuđe...nije ni tužilac, niti je u MUP-u - rekao je Nikolić i zapitao odakle pravo državnom sekretaru za pravosuđe da govori da će se sprovoditi istrage, jer je u pravosuđu "i tamo niko nije kriv, dok sud ne odluči pravosnažnom presudom da je kriv".