ponedeljak 19. april 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Moratinos sutra u Beogradu

Moratinos sutra u Beogradu

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Španije Migel Anhel Morationos doputovaće sutra po podne u posetu Beogradu tokom koje će imati zajednički sastanak sa ministrom spoljnih poslova Srbije Vukom Jeremićem i šefom turske diplomatije Ahmetom Davutogluom.

- Ministar Moratinos će u Beogradu imati niz sastanaka uključujući sastanak sa ministrima Jeremićem i Davutogluom - rekao je Injigo de Palasio Espanja, ambasador Španije.
 
On je rekao da u ovom trenutku ne može da ulazi u detalje razgovora, ali da će na sastanku biti reči o regionalnoj saradnji, evropskoj budućnosti Zapadnog Balkana, uloži Španije kao predsedavajućeg EU u regionu i drugim pitanjima.

Na pitanje da li će na sastanku biti reči o formuli za učešće Beograda i Prištine na predstojećoj konferenciji EU-Zapadni Balkan u Sarajevu u junu, De Palasio je rekao da je u interesu svih da se nađe rešenje za prisustvo svih zemalja i aktera u regionu na sastanku u Sarajevu 2. juna.

- U interesu čitave EU i svih zemalja Zapadnog Balkana je da sve države i svi akteri u regionu budu prisutni u Sarajevu i mi nećemo štedeti napore da postignemo taj cilj uz pomoć kolega iz EU i svih partnera u regionu - rekao je ambasador.