ponedeljak 19. april 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Kosta Galjak nosilac liste SNS

Kosta Galjak nosilac liste SNS

K. MITROVICA - Predstavnici opštinskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) odredili su profesora sociologije Kostu Galjka kao nosioca liste za opštinske izbore u Kosovskoj Mitrovici raspisane za 30. maj.

Poverenik SNS za Kosovsku Mitrovicu Krstimir Pantić rekao je da je Republička izborna komisija (RIK) na sednici 14. aprila proglasila izbornu listu broj tri, "SNS - Tomislav Nikolić" za izbor odbornika SO Kosovska Mitrovica.

Na listi se nalazi 30 kandidata za odbornike.

On je dodao da  koncept predizbornog programa sadrži devet tačaka, između ostalog očuvanje Kosova i Metohije, zapošljavanje mladih, rešavanje stambenog pitanja mladim bračnim parovima i socijalno ugroženim kategorijama.

- Ukoliko želimo da sačuvamo Kosovo i Metohiju moramo ovde zadržati mlade bračne parove i omogućiti im da rade i sami stvaraju budućnost za sebe i svoje porodice, a ne da uvozimo radnu snagu iz opština na severu Kosova i iz centralne Srbije - naveo je Pantić.

Preostale tačke predizbornog programa odnose se na završetak sportske hale, izgradnju mini fabrika, vodovoda, tržnog centra, pijace, doma penzionera, trajno regulisanje problema saobraćaja i parkinga.

SNS u predizbornu kampanju kreće 26. aprila, nakon održavanja izborne skupštine stranke u Beogradu, koja je zakazana za 24.april.

Vlada Srbije raspustila je 24. decembra prošle godine skupštine opština Kosovska Mitrovica i Novo Brdo, a istom odlukom su u tim opštinama uvedeni privremeni organi.

Republička izborna komisija donela je na sednici održanoj 7. aprila odluku o sprovođenju izbora za odbornike skupština opština Kosovska Mitrovica i Novo Brdo, koji su raspisani za 30. maj.