ponedeljak 19. april 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > DSS pokreće raspravu o odgovornosti Dinkića

DSS pokreće raspravu o odgovornosti Dinkića

BEOGRAD - Predsedništvo Demokratske stranke Srbije odlučilo je da pokrene raspravu o odgovornosti ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića,  a u tome ima podršku Srpske napredne stranke i Nove Srbije.

- Kroz interpelaciju u parlamentu biće pokrenuta rasprava o odgovornosti ministra Dinkića za katastrofalno ekonomsko stanje u zemlji, za uvrede izrečene poslanici SNS, kao i za rasparčavanje Srbije na osnovu predloženog zakona o regionalizaciji.U tome imamo podršku Srpske napredne stranke i Nove Srbije  - rekao je  Petar Petković,  portparol DSS.

  Petković je ocenio da "Dinkić svojim ponašanjem u Skupštini pokazuje kakav odnos on i vlada imaju prema poslanicima".

Portparol DSS je komentarisao i sutrašnji sastanak ministara spoljnih poslova Turske, Španije i Srbije o budućem predstavljanju Kosova i Metohije na regionalnim konferencijama.

Prema njegovim rečima, DSS od šefa srpske diplomatije Vuka Jeremića traži odgovor "u kom svojstvu će ministar Turske prisustvovati sastanku, s obzirom na to da je ta država priznala nezavisnost Kosova i nije članica EU, kao ni zemlja regiona".

- Sutrašnji sastanak o regionalnoj saradnji je najava za veoma važan sastanak koji će biti održan 2. juna u Sarajevu, na kojem će učestvovati zemlje iz regiona, kao i članice EU - rekao je Petković.