ponedeljak 19. april 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Danas o službenim automobilima

Danas o službenim automobilima

Nastoji se da se u budućnosti u potpunosti spreče bilo kakve zloupotrebe u korišćenju službenih automobila od strane i zaposlenih i eventualno poslanika, kaže Nenad Konstantinović, predsednik Administrativnog odbora

BEOGRAD - Administrativni odbor Skupštine Srbije razmatraće na današnjoj sednici odluku o korišćenju službenih automobila i izmene odluke o reprezentaciji, kao delovima mera za smanjenje troškova parlamenta, izjavio je Tanjugu predsednik Odbora Nenad Konstantinović.

Odluka o uslovima i načinu korišćenja službenih automobila za službene potrebe Skupštine Srbije, prema rečima Konstantinovića, na detaljan i precizan način reguliše ko ima pravo na korišćenje službenih automobila, kako će u buduće biti popunjavani obrasci, a u kojima će morati da se unesu podaci ko putuje i gde, o kojoj kilometraži je reč, uz neophodnu saglasnost nadležnog u Skupštini. Konstantinović je istakao da je cilj donošenja takve odluke da se u budućnosti u potpunosti spreče bilo kakve zloupotrebe u korišćenju službenih automobila od strane i zaposlenih i eventualno poslanika.

Kada je reč o izmenama odluke o reprezentaciji, Konstantinović je objasnio da je njihova suština da će poslanici moći da koriste pravo na reprezentaciju samo kada su u pitanju zvanični službeni sastanci sa licima koja dolaze izvan skupštine.
Na dnevnom redu sutrašnje sednice Administrativnog odbora je izveštaj o rashodima Skupštine Srbije u 2009. godini.

Korišćenje službenog automobila od strane Branislave Parezanović, sekretarice predsednice parlamenta, krajem januara je uzburkalo javnost.
Parezanovićeva je službenim automobilom, sa vozačem Goranom Jovićem, bez putnog naloga, putovala u Zaječar kako bi obavila privatne poslove, a na putu ka Zaječaru vozač je pretekao kolonu vozila i ometao uviđaj nesreće koja se tu prethodno dogodila.

Skupštinska disciplinska komisija kaznila je Parezanovićevu merom zabrane napredovanja u službi u naredne četiri godine zbog zloupotrebe službenog položaja, a nedugo zatim Parezanovićeva je prešla da radi u Ministarstvo infrastrukture, dok je sa vozačem Jovićem raskinut radni odnos.