ponedeljak 19. mart 2012.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Srećković: Izvorni SPO na izbore sa demokratama

Srećković: Izvorni SPO na izbore sa demokratama

Verujemo da u okviru te koalicije možemo dati doprinos da Srbija bude moderna i proevropska zemlja, rekao je Sreković

BEOGRAD - Izvorni Srpski pokret obnove na majskim izborima nastupiće u okviru koalicije okupljene oko Demokratske strake, najavio je danas ministar vera i dijaspore Srđan Srećković.

"Verujemo da u okviru te koalicije možemo dati doprinos da Srbija bude moderna i proevropska zemlja, koja se ekonomski razvija i koja ima kapacitete da za političke partnere i saveznika ima najmoćnije zemlje sveta i da upravo zbog toga možemo da štitimo državne i nacionalne interese", rekao je Srećković.

Srećković, koji predvodi Izvorni SPO, i bivši potpredsednik te stranke, uveren je da će rezultati predstojećih parlamentarnih izbora omogućiti nastavak procesa modernizacije zemlje, reforme u svim sferama društva i pri tome zaštitu kulture, tradicije i nacionalnog identiteta u procesu globalnih integracija.

"Očekujem da ćemo nakon ove predizborne kampanje imati stabilizaciju političkih prilika u zemlji i da ćemo omogućiti da se Srbija kreće trasiranim putem koji ogromna većina građana podržava, a to podrazumeva politiku koja zna šta su naši interesi, koja zna kako da Srbiju pozicionira u strateškom pogledu u odnosu na budućnost i koja nikada ne odustaje od onoga što su naši interesi oko kojih postoji široki konsenzus u javnosti", rekao je Srećković.

On očekuje i da tokom kampanje ključna tema bude ekonomija i privredni razvoj zemlje, jer to, kako smatra, najviše zanima građane.

"Neophodno je da sve izborne liste predstave svoja viđenja budućeg privrednog razvoja zemlje. Verujem da je važno da u periodu pred nama svi državni funkcioneri daju doprinos u angažovanju kao svojevrsne ekonomske diplomate, jer od toga koliko budemo učinili atraktivnim naše tržište zavisi kako će naši građani ubuduće živeti", ukazao je Srećković.

Prema njegovim rečima, dobijanje kandidature za članstvo u EU pokazalo je da se istovremeno može voditi odgovorna državotvorna politika, koja nikada ne prelazi crvenu liniju kada je reč o državnim i nacionalnim interesima, a koja sa druge strane omogućava i povećanje investicionog rejtinga i slanje poruke da je Srbija demokratska zemlja u kojoj institucije funkcionišu i koja ima mogućnost da se razvija.

Na izbornoj listi DS "Izbor za bolji život - Boris Tadić", predatoj Republičkoj izbornoj komisiji, pored najviših funkcionera DS, aktuelnog predsednika vlade, ministara i poslanika, kao i lidera nekih od stranaka koje su stupile sa demokratama u koaliciju, nalaze se i bivši članovi SPO-a Sanja Čeković i Srđan Srećković.