ponedeljak 18. mart 2013.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Branko Ružić: Niko nije pominjao promenu premijera

Branko Ružić: Niko nije pominjao promenu premijera

BEOGRAD - Funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić izjavio je danas da eventualna promena na mestu premijera tokom rekonstrukcije Vlade Srbije "nije zvanično pominjana" ni u SPS, ni u komunikaciji sa koalicionim partnerima.

"Kao zvaničnik SPS zaista ne mogu da dajem komentar na nešto što nigde zvanično nije spominjano, niti u SPS, niti u zvaničnoj komunikaciji lidera vladajuće koalicije", rekao je Ružić.

Potpredsednik Srpske napredne stranke i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović rekao je juče da bi lider naprednjaka i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić bio najbolje rešenje za premijera Srbije.

Ružić je kazao da ta Stefanovićeva izjava može da se tretira "kao legitiman partijski i lični stav", ali da takvi stavovi "mogu dolaziti iz raznih partija, od različitih funkcionera i političkih lidera".

"SPS je u više navrata iznela stav da svaki model rekonstrukcije koji može da unapredi i učini Vladu premijera Ivice Dačića (predsednika SPS) još efikasnijom jeste dobrodošao, ali za to naravno treba postići dogovor i konsenuzualni pristup pre svega lidera koalicije", rekao je funkcioner socijalista.

On je kazao da ne očekuje da će se dogovori oko rekonstrukcije Vlade, ukoliko do nje dođe, desiti pre sredine aprila. "Pred nama su nove runde pregovora sa političkim predstavnicima kosovskih Albanaca i to je ono što je veoma važno za Srbiju, i u tom pogledu ne očekujem da će se dogovor oko rekonstrukcije, ukoliko do nje dođe, desiti pre sredine idućeg meseca", rekao je Ružić.