petak 18. januar 2013.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Nikolić: Srbija i Crna Gora o problemima samo bratski

Nikolić: Srbija i Crna Gora o problemima samo bratski

PODGORICA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da sporna pitanja između Beograda i Podgorice treba rešavati bratski, jer su u pitanju dve najbliskije države, dodajući da je on tipičan srpski političar, pošto ima dobre odnose sa većinom političara iz Crne Gore.

"Mislim da za svaki problem postoji i odgovarajuće rešenje. Do rešenja je uvek moguće doći ukoliko postoji mudrost i dobra volja dve strane. Uveravam da sa moje strane neće izostati dobra volja. To isto očekujem i od svojih sagovornika, a nadam se da ćemo svi zajedno imati dovoljno mudrosti da počnemo da rešavamo nagomilane probleme u interesu svih naših građana", kazao je Nikolić.

Nikolić će danas, na poziv crnogorskog kolege Filipa Vujanovića, boraviti u zvaničnoj poseti Crnoj Gori.
On je ukazao da su Srbija i Crna Gora kroz istoriju skoro uvek bile u dobrim odnosima.

U tom smislu, ja sam tipični srpski političar, jer imam dobre odnose sa većinom svojih kolega iz Crne Gore. Atipični su oni političari iz Srbije i iz Crne Gore koji nastoje da naruše dobre odnose, istakao je Nikolić.
Upitan koliko crnogorsko priznanje Kosova utiče na odnose Beograda i Podgorice, on je kazao da ta odluka Crne

Gore sasvim sigurno nije doprinela unapređenju odnosa sa Srbijom.

"Ja vreme ne mogu da vratim, ne mogu ni prošlost da izmenim, ali želim da doprinesem koliko je u mojoj moći da ne pokvarimo još više ono što su nam naši očevi, dedovi i ostali preci ostavili kao vekovni zavet, a to su bratski odnosi između Srbije i Crne Gore", rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije, osim razgovora sa Vujanovićem, sastaće se i s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem, predsednikom parlamenta Rankom Krivokapićem, kao i sa predstavnicima Matice srpske i liderom Nove srpske demokratije Andijom Mandićem.