Glas Javnosti

OPTUŽBE PRIŠTINE ZA RATNI ZLOČIN: Muškarcu uhapšenom na Brnjaku određen jednomesečni pritvor

Vesti
Autor: Glas javnosti

Advokat Ljubomir Pantović, zastupnik Bošnjaka Jusufa Šujaka koji je juče uhapšen na prelazu Brnjak pod sumnjom da je počinio navodni ratni zločin, rekao je da je Osnovni sud u Prištini Šujaku odredio jednomesečni pritvor.

"Radi se o licu bošnjačke nacionalnosti iz Novog Pazara, Jusufu Šujaku. Juče je uhapšen na prelazu Brnjak pod sumnjom da je izvršio krivično delo "Ratni zločin protiv civilnog stanovništva" tokom 1999. godine u Đakovici", rekao je Pantović.

Kako je naveo, Šujak je tokom 1999. godine živeo u Đakovici, i da tvrdi da nije počinio krivično delo za koje je osumnjičen.

"Danas je u Specijalnom odeljenju osnovnog suda u Prištini održana sednica povodom zahteva specijalnog tužioca Kosova da se Šujaku odredi pritvvor. Sednica je trajala sat i po vremena, i određen mu je jednomesečni pritvor, što se i očekivalo, jer se kod ratnih zločina zna kako postupak ide.
 


Određen mu je pritvor po dva osnova, da postoji osnovana sumnja da je počinio to delo i da postoji opasnost od bekstva, jer ima prebivalište u Novom Pazaru, gde i živi, dok je za vreme rata živeo u Đakovici. Čovek tvrdi da nije bio u vojsci, niti u policiji, kao ni u paravojnim jedinicama, bio je civil i sa komšijama, za koje ga tužilac tereti da im je uradio loše stvari, bio je u odličnim odnosima. On se već nalazi u pritvoru", dodao je Pantović.

Rok da se uruči žalba Apelacionom sudu na meru pritvora je dva dana, istakao je Pantović, i dodao da će to i učiniti, ali da ne treba od toga očekivati mnogo.

Pantović navodi da za sada nema saznanja u kojoj se pritvorskoj jedinici Šujak nalazi, ali da pretpostavlja da je reč o pritvoru visoke sigurnosti Grdovac kod Podujeva.

"Još uvek nemam  potvrdu da se Jusuf nalazi tamo, a li s obzirom da su bez izuzetka svi koji su optuženi za ratni zločin u toj pritvorskoj jedinici, verujem da se i on nalazi tamo", naveo je Pantović.

Glas javnosti/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR