četvrtak 17. decembar 2009.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Porodica i kolege se oprostili od Maracija

U SKUPŠTINI SRBIJE JUČE ODRŽANA KOMEMORACIJA PREMINULOM POSLANIKU DS

Porodica i kolege se oprostili od Maracija

BEOGRAD - Komemoracija povodom smrti Nandora Maracija, poslanika DS, održana je juče u Domu Narodne skupštine. Na komemoraciji, kojoj su prisustvovali članovi njegove porodice, od Maracija su se oprostili Slavica Đukić-Dejanović, predsednica Skupštine, Nada Kolundžija, šef poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju", i Gabor Lodi, poslanik DS, koji se najviše družio s pokojnikom.

- Maraci, poslanik iz Kanjiže, član skupštinskih odbora za urbanizam i građevinarstvo, saobraćaj i veze, član parlamentarnih grupa prijateljstva Srbije sa Bosnom i Hercegovinom, Hrvatskom i Mađarskom, maksimalno odgovorno je obavljao sve svoje poslaničke dužnosti, a otvorenošću, spontanošću i neposrednošću umeo je da širi bliskost i toplinu. On je davao podsticaj da se Srbija razvija kao multinacionalna i multikonfesionalna država - istakla je predsednica parlamenta.

Prema rečima Nade Kolundžije, Maraci je bio odgovoran i posvećen poslanik, častan i skroman čovek.
- On je verovao u demokratsku, evropsku Srbiju i s velikim uzbuđenjem i ponosom učestvovao u njenoj izgradnji. Jednom prilikom je rekao da je parlament Srbije za njega sveti dom - prisetila se Kolundžija.
Komemoraciji su prisustvovali premijer Srbije Mirko Cvetković, Maracijeve stranačke kolege i poslanici iz drugih stranaka.