sreda 17. novembar 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > SPO za razgovor sa partnerima

SPO za razgovor sa partnerima

BEOGRAD - Srpski pokret obnove (SPO) spreman je da sa članicama vladajuće koalicije, pre svega sa Demokratskom strankom kao strateškim partnerom, razgovara o eventualnoj rekonstrukciji vlade.

Ministar za dijasporu i potpredsednik SPO Srđan Srećković rekao da do sada u vladajućoj koaliciji nije bilo konkretnih konsultacija na temu rekonstrukcije vlade te da ne zna da li su izglednije personalne promene na čelu nekih ministarstava ili opsežnija rekonstrukcija koja bi podrazumevala smanjenje broja resora.

"To je pitanje za lidere koalicije čijim je političkim dogovorom i formirana vlada. Oni bi trebalo da sednu i da, daleko od očiju javnosti, razgovaraju o tome, a ne da se u medijima licitira o rekonstrukciji vlade", kazao je Cvetković.

Za SPO je, prema njegovim rečima, od suštinske važnosti da Vlada Srbije u poslednjoj godini svog mandata iskoristi otopljavanje odnosa sa EU i SAD kako bi se ubrzao proces evrointegracija.

Upitan da li misli da bi rekonstrukcijom vlade bio poboljšan njen kapacitet da u završnici mandata ostvari neka od predizbornih obećanja, Srećković je rekao da je pri ocenjivanju delotvornosti izvršne vlasti važno biti objektivan i konstatovati u kakvom je stanju Srbija bila pre formiranja vlade Mirka Cvetkovića, a gde se nalazi četiri godine kasnije.