nedelja 17. oktobar 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Koštunica: Promene što pre

Koštunica: Promene što pre

BEOGRAD - Srbiji su neophodne suštinske promene u vođenju politike i ekonomije, izjavio je danas predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica i izrazio uverenje da će se promene neminovno dogoditi.

"Izuzetno loše stanje u zemlji govori da Srbija nije na dobrom putu, već da tone u sve veću agoniju i beznađe. Srbija treba da se okrene samoj sebi, treba da se okrenemo obnovi srpske privrede i izgradnji demokratskog poretka, a ne da nas i dalje zamajavaju o ulasku Srbije u EU, što će na dnevni red možda doći u dalekoj budućnosti, kao što se pominje 2035. godine", naveo je Koštunica.

U izjavi dostavljenoj agenciji Beta, bivši premijer ocenio je da je "danas na dnevnom redu kako da građani prežive tešku ekonomsku i socijalnu krizu i kako da se od namere EU da otme Kosovo zaštiti teritorijalni integritet zemlje".

"Promena sadašnje pogrešne politike da EU nema alternativu neminovna je i u Srbiji će doći do promena. Promene će se desiti jer život građana i cele zemlje zahteva da se ostvare dva najpreča cilja, a to su očuvanje Srbije, njenog demokratskog i ustavnog poretka, obnova privrede i zapošljavanje ljudi", ocenio je Koštunica.