petak 17. septembar 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > LDP traži odgovornost za objavljivanje inoframcije o Legiji

LDP traži odgovornost za objavljivanje inoframcije o Legiji

BEOGRAD - Potpredsednik Liberalno- demokratske partije (LDP) Nenad Milić zatražio je da se utvrdi odgovornost onih koji su omogućili objavljivanje informacija o eksplozivu pronađenom u ćeliji Milorada Ulemeka Legije.

Na taj način je "provaljena policijska akcija pronalaženja Legijinih pomagača i onih koju su sa njim planirali bekstvo", istakao je MIlić u izjavi za javnost.

Milić, koji je i član Odbora za odbranu i bezbednost Skupštine Srbije, ocenio je da takva informacija "nije nikakav senzacionalizam nego najbrutalniji šamar svim profesionalcima koji su mesecima pokušavali i bili na dobrom putu da u potpunosti otkriju sve Ulemekove pomagače i saradnike".

"To mora da se uradi sada, jer je postala opšteprihvaćena praksa objavljivanje informacija iz važnih istraga koje su u toku. Tako se započete akcije unapred osuđuju na neuspeh, a oni protiv kojih se vode štite time što im se javno poručuje da su otkriveni", naveo je Milić.

LDP, kako je istakao, insistira na utvrđivanju odgovornosti i strogom kažnjavanju svih koji su odgovorni za odavanja tajne, čime se pomaže višestruko osuđenom ubici, štiti lanac njegovih pomagača i kompromituju prefesionalni napori policije i pravosuđa.

Komentari

i kompromituju prefesionalni napori policije i pravosuđa. Nasa policija i sudstvo su vec odavno kompromitovana tako da ta cinjenica ne stoji. Nase pravosudje prilikom reizbora sudija je pokazalo da su neciji placenici i tom utisku niko ne moze da odoli. Druga stvar kako je moguce da ne mozemo da dobijemo izjavu i druge strane pa da vidimo dali je to u opste tacno ili to vlada pusta dimne zavjese da bi prikrila svoj nerad i nemoc u resavanju problema.