petak 17. jun 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Nikolić: EU nije postavila ultimatum Srbiji

Nikolić: EU nije postavila ultimatum Srbiji

BEČ - Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da Evropska unija dalje integracije Srbije nije uslovila nikakvim ultimatumom po pitanju Kosova.
"Do sada niko iz EU nije Srbiji postavio ultimatum i rekao "ako ne odustanete od Kosova, nećete ući u EU. Srbija želi da bude članica EU, i Srbija se nije odvojila od Kosova", rekao je Nikolić za bečki dnevnik "Prese".
Nikolić je juče u Beču potpisao sporazum o saradnji sa desničarskom Slobodarskom partijom Austrije (FPO).
Komentarišući ideje o eventualnoj podeli Kosova, Nikolić je naglasio da je takav potez suprotan Ustavu Srbije, ali da predstavlja mogućnost za jedan novi dijalog.
"U delu Kosova u kojem žive Srbi Albanci nemaju vlast, i teško je zamisliti da će tamo ikada imati vlast, kao što Srbija nema više moć u Prištini i neće biti moguće da je ponovo uspostavi", rekao je on.
Povodom hapšenja haškog optuženika Ratka Mladića i konstataciju da je 2008. kada je uhapšen Radovan Karadžić protestovao u Beogradu, Nikolić je podsetio da je tada predvodio Srpsku radikalnu stranku koja je iznela protest na ulice.
"Međutim, radikali nikada nisu imali želju da dođu na vlast. SNS je nešto drugo. Mi smo proevropska partija i izručenje Mladića je jedan uslov u procesu pridruživanja. Ako bi stali protiv EU ne bi mogli da pobedimo na izborima u Srbiji. Zbog toga nismo želeli da protestujemo", objasnio je on.
Nikolić je naveo i da je njegovo lične mišljenje o tome nevažno. "Karadžića sam lično poznavao, a Mladića nikada nisam ni sreo. Mnogo je važnije šta mora da učini država. Moramo da poboljšamo naše međunarodne odnose i obavimo naše zadatke", rekao je on.

Komentari

Ne postoje bošnjaci kao narod u Bosni to je teška izmišljotina , postoji samo mali broj pravih turaka njima svaka čast a ostalo je veliki dio Srba čiji su pradjedovi primili Islam i katoličanstvo .Djelom zbog povlastica a djelom pod pritiskom . To se jako dobro vidi u našim srpskim prezimenima gotovo svatko od nas ima prezimenjaka Srbina u Srbiji , a samo možda 4 do 5 % u Turskoj . Pa smo prema tome mi najbliža braća Srbi muslimanske , katolićke i pravoslavne vjere , neka nam je sretan svima suživot i mir koji nema cijenu .